Mint közismert, a Yokohama termékei számos nagy múltú márka termékeire kerülnek fel már az autógyárak szerelőszalagjain. A japán abroncsgyártó jó néhány nagy sorozatban készülő típus mellett több, kifejezetten exkluzív különlegesség abroncs-beszállítójaként is ismert. A Yokohama így például a Porsche Boxster S vagy az Aston Martin Vanquish modelljére éppúgy szállít sportos gumijaiból, mint a Mercedes-Benz G 500-asa vagy a Morgan retro kabriói számára.  

Az A349A már ránézésre is igazi „yokohamás” mintázatának középső részén hosszanti egyenes bordázattal rendelkezik, amely jelentősen megnöveli a profil oldalirányú merevségét. Az új modell így magas fokú egyenesfutási stabilitást kínál, a Yokohama abroncsaira jellemző kiváló és érzékeny irányíthatósági tulajdonságok mellett. A bordázatot három hangsúlyos, hosszanti körkörös horony tagolja, amelyek a vállöv nagy keresztmetszetű, keresztirányú hornyolásával kiegészülve kiemelkedő nedves tapadási sajátosságokat kölcsönöznek az A349A számára.

A futófelület e körültekintően kifejlesztett, átgondolt vízelvetési rendszere az abroncsnak különösen hatékony ellenálló képességet biztosít az aquaplaning jelenségével szemben. A futófelületet középről kifelé haladva háromféle mintázati blokk kombinációja alkotja. A tervezők a blokkok egymáshoz képest eltolt helyzetével, valamint számuk változtatásával kerület mentén jelentős mértékben csökkentették az abroncs gördülési zaját.

A Yokohama A349A futófelületi keverékanyaga szintén az abroncsfejlesztés legfrissebb technológiáinak szellemében készült. Szilikatartalma révén alacsony gördülési ellenállást biztosít, száraz és nedves útfelületen egyaránt kiváló tapadási és vonóerő-átadási tulajdonságok mellett.