Hirdetés – Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az autómentő kereső weboldalak, mivel a használatukkal könnyen segítséget kaphat a bajba jutott autós. Legyen szó vidékről vagy Budapestről, ezek az online címtárak mindig ismernek egy szolgáltatót a környéken.

Ráadásul ma már nem csak autómentés kérhető a keresők segítségével, hanem autószállítás is. Ez a terület amúgy is mindig része volt az autómentők munkájának, akiket gyakran kerestek fel a trélereik máscélú hasznosítása miatt. Ahogy egyre több használt autó érkezett Magyarországra, még több fuvarra lett szükség, a szóban forgó vállalkozások pedig már nagy tapasztalatra tettek szert a behozatal területén.

Az autómentő keresők előtt

Nem volt azonban mindig lehetőség az autómentő keresők használatára, ugyanis Magyarországon meglepő módon az ilyen weboldalak még egészen fiatalnak számítanak. Persze az okostelefonok vagy a szélessávú internet hiánya miatt nem is igen volt rájuk igény korábban, mivel a balesetek elszenvedői és lerobbant autók vezetői jellemzően nem az irodai számítógép mellett ülve keresték a segítséget.

Ahogy azonban az elmúlt években mindenkinek a kezében megjelentek az internetképes telefonok és az olcsó, nagy sebességű internetcsomagok, már menet közben is könnyen lehetett segítséget kérni.

Van e autómentő a környéken?

Régebben a tudakozót kellett felhívni autómentők telefonszámáért, vagy a helyi benzinkutastól, autószerelőtől vagy más lakostól megérdeklődni, ki tud segíteni. Az ilyen esetekben az autós a segítőjére volt utalva, aki a legtöbb esetben gátlástalanul ki is használta ezt. Gyakran még a szolgáltatás minősége is siralmas volt, a végén mégis súlyos pénzeket kellett érte fizetni.

Még rosszabb volt a helyzet, ha a gyanútlan utazó egy autópályán cirkáló feketéző karmaiba került, ekkor a történet vége mindig súlyos túlszámlázás lett, s a panaszkodó autóst jobb esetben csak megfenyegették. Rosszabb esetben viszont fizikailag is megdolgozták, hogy kifizesse az önkényesen megállapított szolgáltatási árat.

Az autómentő keresők óta

Ebbe a világba robbantak be a különféle autómentő kereső weboldalak, amelyek egy csapásra legális vállalkozók százait tették elérhetővé országszerte. Nekik már törvényes cégük volt, s nagyon is kellett ügyelniük a szolgáltatás színvonalára. Ráadásul, a bejegyzett vállalkozásoknak nehezebb volt csalniuk, ugyanis nem lehetett naponta újabb céget alapítani, ha a régi hitelét vesztette.

Ma egy ilyen kereső szolgáltatás honlapja már mobilbarát, egyaránt jól jelenik meg asztali gépeken, okostelefonokon és tableteken is. A bajba jutott autósnak elég megnyitnia a felületet, s ott máris segítséget kérhet.

Az egyik legnagyobb autómentő kereső honlapja például rögtön egy GPS pozíciót lekérdező gombbal indít, melyre kattintva az autós engedélyezi a telefon GPS szolgáltatásának használatát. Csupán pár másodpercen belül előkerülnek a koordináták még akkor is, ha az elakadás helyszíne egy elhagyatott vidéki területen van. A pozíció ismeretében a rendszer rögtön mutatja is a közeli tréleres vállalkozásokat, ahol megtekinthető a szolgáltató neve, távolsága és árai.

Ezután már nincs más teendő, mint megnyitni a megfelelő autómentő profiloldalát a kereső weblapján, s az ott látható kapcsolatfelvételi adatok bármelyikén felvenni a kapcsolatot. A leggyorsabb megoldás a telefonálás, melynek segítségével akár rövid időn belül útnak is indulhat a szállító.

Ahogy látható, nagyon nagy változást hozott a digitális világ az autómentés területén is. A korábbi átverős, feketézős szolgáltatókat felváltotta a modern, ügyfelekért versengő autómentők kora. Nekik már nem az az elsődleges, hogy egyszer egy nagyot szakítsanak, hanem reputációt építve akár évek múlva is elegendő számú ügyfelük legyen. Az autómentő kereső ebben a legjobb, nem csak azonnal elérhetővé teszi a segítséget, hanem sokat tesz a piac megtisztulásáért is.