A Vodafone live!, amelyet több tízezer ügyfél használ, Magyarország legszélesebb tartalomkínálattal rendelkező, legtöbb tartalomszolgáltató partnert felsorakoztató mobilportáljává alakul át.
A Vodafone live! keretében új szolgáltatások nyílnak meg az eddig megszokott MMS küldés, többszólamú csengőhang letöltés és Java játékok mellett. A mobilszolgáltató a legnagyobb kiadó- és médiavállalatokkal együttműködésben alkotta meg a megújult Vodafone live! szolgáltatását több tucat jól ismert magyarországi és nemzetközi márkanévvel. A Vodafone live! a mindennapjainkból jól ismert márkaneveket ülteti át mobilkörnyezetbe, s kedvenc napilapok, magazinok színes képanyagával illusztrált tartalmát tekinthetjük meg mobiltelefonon keresztül, hasonlóképpen egy internetes oldalhoz. A hiteles forrásból származó híreket a Vodafone live! böngészőjén keresztül lehet olvasni.

Tartalomszolgáltatás ismert márkanevekkel

A mobilszolgáltató nem alapított egy önálló tartalomszolgáltató részleget, hanem elismert hírügynökségekkel, kiadóvállalatokkal, televíziós társaságokkal, utazási irodákkal kötött megállapodást, s keretet, platformot adott azok tartalmának megjelenítésére. A szöveges és képes tartalmat olyan hírügynökségek adják, mint például a Magyar Távirati Iroda (MTI) vagy a Havaria Press, a napilapok közül a Magyar Hírlap, a Blikk a Nemzeti Sport szerepel a listán, a magazinok közül például a Cosmopolitan, az FHM, a Figyelő, a HVG, a National Geographic, a Nők Lapja, a Story és a Best. A napi belpolitikai, gazdasági, kulturális és sporthírek mellett a szabadidős programajánlót az est.hu és a Kulturinfo szolgáltatja. A televíziók közül az RTL Klub legnépszerűbb műsorai és a Minimax is megtalálható. A fent említett szolgáltatók mellett az Origo, a Napi Online, a Magyar Nemzet Online, a Terminal, a HWSW, a Házipatika Online, a Mahasz, a Tőzsdefórum, a Balaton Média is megjelenik a Vodafone live! oldalakon. Az ügyfelek kedvenc karaktereiről: Garfieldről, Mr Bean-ről, Forever Friends-ről, s a népszerű Gusztávról is találnak szórakoztató képeket az oldalakon. A Vodafone nemzetközi hátterének köszönhetően olyan külföldi márkaneveket is felsorakoztat a megújult Vodafone live! keretében, amelyekkel globális megállapodása van. A Ferrari mellett a James Bond filmekről is lehet csemegézni, s a focirajongók a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek eredményeiről is értesülhetnek a Vodafone live!-on keresztül.
A népszerű Java játékok köre is tovább bővült, s több kaland- és sportjátékot (Prince of Persia, Ferrari Hockenheim (Monza), Fifa 2003, 007 Ice Racer, Moto GP, Summer Games 2004, King of Fighters) is le lehet tölteni olyan minőségi beszállítók kínálatából, mint például a Bandai, COM2US, a Gameloft, az iFone/Atari, a Namco, a Sumea vagy a Taito.

Új üzleti model

A Vodafone a tartalomszolgáltatás terén egy olyan üzleti modellt hozott létre, amely egyedülálló a magyar mobilpiacon. A Vodafone live! segítségével a tartalomszolgáltatók egy plusz bevételi forráshoz jutnak hozzá a már jól ismert márkanevük alatt, hiszen egyre többen elektronikus úton olvassák a híreket.
“A Vodafone live! magyarországi történetében újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Felgyorsult világunkban lehetőséget szeretnénk adni mozgásban lévő ügyfeleinknek, hogy a kedvenc és megszokott lapjaikat a mobiltelefonjukon keresztül is olvashassák bárhol és bármikor. Azoktól a tartalomszolgáltatóktól veszünk át és helyezünk át mobilkörnyezetbe hiteles információkat, akik a legjobbak a maguk területén,” mondta Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója.

Széles készülék kínálat

A globális mobilszolgáltató a Vodafone live! szolgáltatáshoz új, nagy kijelzőjű készülékekkel is megjelent az elmúlt hónapokban. Az első Vodafone live! készülék, a Sharp GX10 mellett ma már a piac csúcstechnológiájú, legfejlettebb készülékei mellett (Sharp GX20), elérhető áron lehet hozzáférni a Vodafone live! egyszerűbb multimédiás készülékeihez is. A jelenlegi kibővült készülékpaletta magában foglalja a Sharp GX10i, a, a Panasonic GD87, a Sagem Myx 6 és a Sony Ericsson T610 készülékeket is. A készülékek egyszerűek, könnyen kezelhetők, kamerával és színes kijelzővel rendelkeznek, többszólamú csengőhangok.

A Vodafone GPRS roamingja segítségével lehetőség van a jól megszokott újságok olvasására külföldön is 25 országban, s idén szeptember 30-ig külföldön ingyenesen lehet hozzáférni a Vodafone live! szolgáltatáshoz.