Az 1976. december 31. előtt gyártott autók Ulmból, 960 km megtételét követően érkeztek a mogyoródi Hungaroringre, ahol az átlagtartó versenyfeladatok teljesítését követően rendőri felvezetéssel értek célba a Belgrád Alsó Rakparton. A harmadszor megrendezésre kerülő veteránautós túra idén is összesen 10 000 euróval támogatta az útvonal során érintett országok – Németország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország – SOS-gyermekfalvait.  A 2500 euró összegű csekket Manfred Hommel, a Donau Masters Club elnöke Demszky Gábor főpolgármester jelenlétében adta át Jávorszky Ivánnak, az SOS-Gyermekfalu Magyarország nemzeti igazgatójának a rendezvény gálavacsoráján.

A Belgrád Alsó Rakparton megpihenő veterán járműveket igen nagy érdeklődés övezte, hiszen olyan valódi autóritkaságokat tekinthettek meg az érdeklődők, mint a legendás „szárnyas” Mercedes-Benz 300 SL, a Porsche 911 Targa, vagy a Jaguar XK 150 S. A Donau Masters mezőnye a legmodernebb autók rajongóinak is tartogatott meglepetést: a mezőny felvezető autója ugyanis egy 457 LE teljesítményű Mercedes-Benz C 63 AMG volt.

A Donau Masters márkafüggetlen nemzetközi veteránautós túrát a Mercedes-Benz ulmi képviselete hagyományteremtő szándékkal indította útjára 2006-ban. Az első rendezvény sikerét követően alakult meg a Donau Masters Club, amely négy Duna-menti ország – Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország – gazdasági és kulturális kapcsolatai ápolását tűzte ki célul. A Donau Masters túra résztvevői ezen kívül minden évben összesen 10 000 euróval támogatják a négy ország SOS-gyermekfalvait. A kecskeméti SOS-gyermekfalu lakói közül négy szerencsés gyerek részt vehetett a Hungaroringen szervezett átlagtartó versenyen.