A sportág és a cég kapcsolata az 1999-es, nagysikerű margitszigeti világbajnokságon kezdődött. A Porsche Hungaria egy VW Polo-t ajánlott fel a legjobb eredményt elérő magyar versenyzőnek. Nos, talán sokan emlékeznek rá, hogy mindkét egyéni számban hazai siker született, Vörös Zsuzsa mellett Balogh Gábor is aranyérmet szerzett. A Porsche Hungaria természetesen örömmel duplázta meg ajánlatát, így mindkét világbajnokunk hazavihetett egy Volkswagen Polo-t.

A sportág és a VW kapcsolata tartósnak bizonyult, hiszen azóta is rendszeres „szereplője” a márka a Magyarországon rendezett nagy, nemzetközi viadaloknak. A hazai öttusa Világkupa-versenyeken mindig ott áll a Volkswagen, illetve a VW Haszonjárművek valamelyik modellje a döntők helyszínén. A sok-sok kulturális és sporteseményről ismert Volkswagen kamion is sokszor ott van a Vk-viadalokon, hogy a VIP-vendégek a lehető legkényelmesebb körülmények közepette tudják figyelemmel kísérni a verseny állását, hiszen a VW Truck tetőteraszáról igazán jó kilátás nyílik az adott pályára. S ami nagyon fontos a sportág számára: a magyar szövetség kedvezményes áron juthatott hozzá ahhoz a Volkswagen Transporterhez, amellyel a közeli országokban rendezett viadalokra járnak a magyar öttusázók.

Mellesleg a jól bevált Transporter után egy klímával felszerelt Volkswagen Golf Variant 1.6 16V-vel is gazdagodott a szövetség. Az új autó néhány éve annyira megnyerte Vörös Zsuzsa tetszését, hogy ő is ezt a márkát választotta. Idén is ott áll az eredményekben oly gazdag magyar öttusázás mögött a Volkswagen. Annál is inkább, mert a hagyományos, nemzetközi T-Mobile férfi Világkupa verseny mellett Európa-bajnokságnak is otthont ad a főváros. A mindig nagy érdeklődéssel kísért Vk-viadal május 11-től, 14-ig tart, s természetesen ezúttal is ott lesznek a Volkswagen, illetve a VW Haszonjárművek a verseny helyszínén.

A július 13-án kezdődő Eb-re 3 db haszonjárművet és 7 db személygépkocsit biztosít a Volkswagen a Magyar Öttusa Szövetségnek. 2006-ban ezen felül még 1 db Volkswagen T5 minibusszal és 3 db személygépkocsival segíti a Volkswagen a szervező munkát.