A Porsche Design hosszú hagyományokra tekinthet vissza napszemüvegei terén, „Exclusive” modelljét, a világ egyik legsikeresebb napszemüvegét, még 1978-ban mutatta be. A Porsche Design most, 30 esztendő múltán, ismét megjelenik e modellel. A P’8478 a hetvenes évek karakteres stílusát a titán modern high-tech anyagával kombinálja, különösen könnyű, rugalmas és szilárd konstrukciót hozva létre. A szemüvegek autentikus „retro-stílusa” színeikben is megjelenik, az újdonság ugyanis ezüst- vagy aranyszínű kerettel kapható. Mindemellett tökéletes kidolgozása és törhetetlen, polikarbonát cserélhető lencséi avatják még vonzóbb ajánlattá.

A „Folding” napszemüvegek innovatív összehajtó mechanizmusukkal már 1980-ban is nagy feltűnést keltettek. A Heritage Collection P’8480 modellje e legendát éleszti újra. A szemüveg pillanatok alatt 6×6 centiméteresre hajtható össze, így valódi bőr, eredeti tokjában minden kabátzsebben jól elfér. Az anyagaként alkalmazott, rendkívül könnyű titán révén a P’8480 rendkívül kényelmes viselet, egyben kiemelkedő szilárdságú, míg polikarbonát lencséi széles körű UV-védelemről gondoskodnak.

A Porsche Design elsősorban technikai ihletésű termékekre összpontosító luxusmárka. A Porsche Design márkát 1972-ben Ferdinand Alexander Porsche alapította, s termékeit azóta is magas fokú funkcionalitás, illetve időtálló és puritán design jellemzi. A termékpalettán a klasszikus férfi-kiegészítők mellett sport- és divatkollekció, elektronikai termékek, illetve férfiillat-kollekció is szerepel. A termékeket a Zell am See-beli (Ausztria) Porsche Design Stúdióban tervezik, s világszerte a saját tulajdonú bolthálózatban, „shop-in-shop” üzletekben, igényes áruházakban, illetve exkluzív szakboltokban kaphatók.