A „Car Magazine” szerkesztőségi csapata „Automotive Buyers Guide” kiadványában már 1996 óta minősíti a legkülönbözőbb szempontok szerint a résztvevő járműveket, s hirdeti ki a széles körű információk kiértékelését követően minden kategória győztesét. Az idei zsűrit a Volkswagen Phaeton tökéletes kidolgozásával, kiváló belső terével és kiemelkedő mérnöki teljesítményével győzte meg. A zsűri szerint a Phaeton a felhasználók igényei szerint épült, és első osztályú színvonalon egyesíti a kényelem, a biztonság és a gyorsaság erényeit. A Volkswagen Phaeton különösen biztos és kontrollálható menettulajdonságaival győzte meg az ázsiai tesztelőket – többek között szériakivitelű 4MOTION állandó összkerékhajtásának köszönhetően.

Minden Phaeton modell alapkiviteléhez tartozik továbbá a négy kerék légrugózása, illetve az egyedülálló Climatronic, valamint az ortopédorvosok és más szaktekintélyek által többszörösen kitüntetett, példás ülésrendszer.

Eme ázsiai sikertörténet mellett a Phaeton Németországban is egyre népszerűbb, s a felsőkategóriájú limuzinok szegmensében immár komoly vetélytársként szilárdította meg pozícióját. A Volkswagen kényelemközpontú limuzinja így 2005 februárjában a felsőkategóriájú limuzinok között már 18 százalékra növelhette piaci részesedését. Ezzel a szegmens közel minden ötödik új limuzinja a drezdai „üveggyárból” érkező Phaeton.