A veszprémi Scania partner Vescan Kft,  a Szépország Rendezvényiroda,  a BudaWest Airport és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a Scania kamionos társadalom összefogásának, és a tehergépjármű-vezető szakma szélesebb körű megismertetésének céljából, első alkalommal hívja életre az országos szintű eseményt.

Az első kamionos találkozó izgalmas, változatos programokat ígér június utolsó hétvégéjén. Mindhárom napon látványos légi bemutatók, és egyéb izgalmas programok várják a közönséget. Pénteken közlekedéstörténeti bélyegkiállítást nézhetnek, és koncerteket hallgathatnak a látogatók, míg szombaton különféle versenyek, közlekedésbiztonsági programok, Fekete László fellépése, majd a Hooligans együttes koncertje szórakoztatja a nagyérdeműt.

A vasárnap a vezetéstechnika és a sebesség jegyében telik: kamionos ügyességi versenyen, majd kamionos gyorsulási versenyen mérhetik össze saját és kamionjaik tudását a részt vevők. A tehergépkocsi-vezetők mellett az egész család szórakozásáról gondoskodnak a szervezők gyerekprogramokkal, és különféle bemutatókkal.

A szervezők szeretettel várnak minden kamionpilótát, az esemény helyszínére azonban kizárólag Scania kamionnal hajthatnak be az érdeklődők.

Az esemény védnöke Pál Béla országgyűlési képviselő, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Debreczenyi János, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere és Kárpáti Zoltán a BudaWest Airport Zrt. társtulajdonosa. A Scania Hungária Kft marketingtámogatást biztosít az eseményhez, a fő támogató a Vescan Kft, és a Budawest Airport Zrt.