A Renault regionális alkatrészgyárat létesít a Renault és a Nissan közép-európai tevékenységének ellátására 2004-től. A projekt válasz a szövetség térségbeli tevékenységének bővülésére, hiszen a régió autópiaca dinamikusan fejlődik. A két autógyártó eladásai 5,5 százalékkal, illetve 16 százalékkal nőttek 2003 januárja és május között.

A raktárnak Győr ad otthont, kb. 100 km-re Bécstől és 60 km-re Pozsonytól. “A Renault-Nissan csoport stratégiai jelentőséget tulajdonít Magyarországnak és Közép-Európának, s Győrt azért választotta a raktár bázisául, mert nagyon jó az infrastruktúrája és a város a központ által kiszolgálandó országok középpontjában helyezkedik el” – mondta Serge Yoccoz a Renault Hungária vezérigazgatója. Központi fekvésének köszönhetően a két gyártó optimális alkatrész-ellátásban részesítheti az adott országokat. A raktár így alkatrészeket szállít majd a Renault számára Ausztriába, Magyarországra, a Cseh Köztársaságba és Szlovákiába, a Nissannak pedig Ausztriába, Magyarországra, Szlovákiába és szlovéniába. A raktár a Dacia-alkatrészek elosztóközpontjaként is szolgál majd.

A regionális raktár megnyitásának következtében bezárnak a Renault és a Nissan ausztriai raktárai, melyek jelenlegi formájukban nem képesek kielégíteni a megnövekedett igényeket.

A 15 ezer négyzetméteres alkatrészraktár 2004 végén nyílik meg, s a legkorszerűbb logisztikai és információs rendszerekkel szerelik fel. A raktár várhatóan 60-80 főt foglalkoztat majd.