A négykarikás emblémát a hűtőrácsán viselő sportautó jelentette a kezdetét annak a sikertörténetnek, amely az idők során elévülhetetlen érdemeket szerzett. Ezt a kerek évfordulót természetesen az Ingostadtban található Audi Fórumban található Audi múzeum is megünnepli: a 2005. július 20-án megnyílt „Pillanatok” kiállítás egészen 2006. január 15-ig lesz megtekinthető.

Ezzel egyben az öt éves múltra visszatekintő Audi múzeum leghosszabb tárlatává válik. Minden kezdet egy pillanattal indul. Egy csepp, amely köröket kelt a víz felszínén, s amelyek hullámokká válnak. Ez a szimbólumrendszer jellemzi a kiállítás kezdetét. A csarnok közepén a látogató egy videó vetítéssel találkozik, amelyet a mennyezetről a padlóra vetítenek.

Ez jelzi a történet kezdetét, egyúttal a quattro történetéből különböző pillanatokat villant fel. A vízcsepp keltette körkörös fodrozódás meg-sokszorozódását és hullámokká válását utánozzák a kiállítás középső területét körbevevő félkör alakú paravánok, amelyek az Audi négykerék-meghajtásának 25 éves sikertörténetét dokumentálják.

Kezdetben volt az „Iltis-pillanat”, amely modell szikrájával a quattro története lángra kapott. 1977-ben Jörg Bensinger mérnöknek az Iltis-szel végzett finnországi tesztúton jutott eszébe, hogy beépítse a terepjárók négykerék-hajtását egy személyautóba. 1980-ban pedig az Audi sportrészlege szintén egy Iltis-szel győzedelmeskedett a Párizs-Dakar Ralin. Ez a modell a későbbi,történelmet író Audi quattro modellek egész sorával együtt megtekinthető a kiállításon. Így például látható az 1980-ban megjelent első quattro, amelyet a mai napig csak „ős-quattro” -ként tartanák számon, a B-csoportos raliautó, a legendás Audi Sport „Pikes Peak” quattro S1 modell, amellyel Walter Röhrl elsőként jutott fel a coloradoi 4.000 méteres hegycsúcsra 11 másodpercen belül. De ne feledkezzünk meg a versenypályák bajnokairól sem, például az Audi 90 quattro IMSA GTO-ról, amellyel az Audi tiszteletet vívott ki az 1989-es egyesült államokbeli bajnokságon, vagy az Audi A4 Supertouringról, amely 1996-ban hét nemzeti bajnokságon diadalmaskodott.

A látogatók egy Audi V8 quattro DTM szimulátor segítségével interaktív formában átélhetik a versenypályákon tapasztalható quattro érzést. A kiállításon mindemellett megtekinthető például Willi Bogner filmjéből, a „Síelés a csúcsra” filmből ismert Audi allroad quattro, az Audi A6, amelyet a síugrás jelenlegi reklámfilmjében szerepel, valamint egy kicsiny lyukakkal ellátott fal, amelyek segítségével bepillantást nyerhetünk néhány jövőbeni Audi-fejlesztés kulisszái mögé.

A kiállításon a gyerekek szórakoztatásáról is gondoskodnak. Első- és összkerék-meghajtású, távirányítós játékautókat vezethetnek két pályán, különböző felszínű utakon. Az Audi logójában található négy kör négy márkát, az Audi-t, a DKW-t, a Horch-ot és a Wanderer-t szimbolizálja, amelyeket később az Auto Union alatt vontak össze. Ez utóbbi 1969-ben egyesült az NSU-val, s számos jelentős lépést tettek meg közösen az autó kifejlesztéséhez. Az AUDI AG az Audi NSU Auto Union AG-ből 1985-ben jött létre. A másik két nagy hagyományú vállalattal, az Auto Union GmbH-val és az NSU GmbH-val az Audi Tradition táplálja és reprezentálja az Audi történetének mélységét és változatosságát.

Az Ingolstadtban, az Audi Fórumban található múzeum hétfőtől szombatig, 9 és 18.00 óra között várja az érdeklődöket.