Az Arsenal néven működő összeszerelő üzem addig ad otthont ennek a tevékenységnek, amíg a jövő év végén elkészül  a General Motoros végleges gyáregysége Shushari-ban, ahol 900 fő alkalmazásával évi 70.000 autós kapacitás jön létre.

Alain Visser, az Opel márkaigazgatója a következőket mondta: „ Kiugró sikeret ér el az Opel az orosz piacon. Az idei év első 8 hónapjában 40.000 Opelt adtunk ott el, ami 278%-os növekedés az elmúlt év hasonló időszakához képest. Jelenleg az Opel a leggyorsabban növekvő márka Oroszországban, az orosz piac pedig egyre fontosabb, hiszen ma már az európai rangsorban az ötödik legnagyobb. Az Antara fontos szerepet játszik az Opel márka megújulásában és logikus választás volt – az orosz piac igényeit is figyelembe – véve a helyi gyártás mellett döntenünk”

Szentpétervárott az Antara kétféle benzinmotorral (2.4 liter 140 lóerő és 3.2 liter  277 lóerő) készül. Ezzel az Opel modellel tovább bővül a GM oroszországban gyártott SUV kínálata: a GM AvtoVAZ vegyesvállalatnál készül a Chevy Niva, Kalinyingrádban Chevrolet Tahoe és Trailblazer összeszerelése folyik és Szentpétervárott már eddig is volt Chevrolet Captiva összeszerelés.