A hulladékgyűjtő járművön dolgozók egy munkanap alatt akár 200-szor is ki- és beszállhatnak a tehergépkocsijukból, ami megerőlteti a térdüket és a bokájukat. Egy alacsony padlószintű fülkével felszerelt tehergépkocsi csodákat művelhet az egészségükkel. A Scania új fülkéje tehát egy nyilvánvaló piaci igényt elégít ki, kényelmesebbé téve a munkavállalók életét.
„Az alacsony padlószintű kabinnal felszerelt tehergépkocsik piaca szüntelenül növekszik”, mondta HÅkan Larsson, a LaxÅ Special Vehicles vállalat ügyvezető igazgatója, amely cég a Scania megbízásából fejlesztette ki és gyártja az új alvázat.
Ez idáig a legnagyobb kereslet az angol hulladékgyűjtő tehergépkocsik piacán jelentkezett, de nagy lehetőségek vannak a helyi elosztó fuvarozás és a nagy elosztó központok belső logisztikája területén is. Biztonsági okokból a hulladék begyűjtését végző személyzetnek évek óta tilos a tehergépkocsi hátulján utazni a megállók között. Emiatt többen is vannak a tehergépkocsi vezetőfülkéjében, akik mindkét oldalon állandóan ki- és beszállnak.
“Az egészség és a biztonság rendkívül fontos ebben az ágazatban”, mondta Robert Boughton, aki a különleges járművek területén a Scania Great Britain üzletfejlesztési menedzsere. „Kulcsfontosságú tényező a tehergépkocsiból tehergépkocsiba, illetve a fülkéből fülkébe történő, a jármű személyzete számára kényelmes ki- és beszállás megkönnyítése” – tette hozzá.