2002 végére a Mégane II három- és ötajtós változata lefektette azt az utat, amely a Renault megújulásához vezetett a C szegmensben, az európai személygépjármű piac legkeresettebb kategóriájában.

Az elmúlt 20 hónap alatt a Mégane II gyártása elérte a mérföldkőnek számító egymilliós darabszámot, amelyhez elődjének, a Mégane I-nek – összesen 4,7 millió darabot gyártottak belőle – 24 hónapra volt szüksége.

A 2003-ban az „Év Autója” címet elnyerő Mégane II megjelenése óta, elsősorban merész formatervének, dinamikus vezethetőségének és osztályelső biztonsági felszereléseinek köszönhetően rendkívül népszerű. A Scénic modellel kiegészült Mégane-család – amely a nyugat-európai piac 4,2%-át birtokolja – már 2003 elejére a legkeresettebb volt.

A Mégane II továbbra is őrzi vezető helyét, miközben összpiaci részesedése 4,7%-ra emelkedett. A siker egyik fontos tényezője, hogy a modellcsalád 18 hónap alatt hét különböző karosszéria-változatban jelent meg: a Mégane Berline és a Coupé 2002 végén, a Scénic, a Mégane Limousin, a Grandtour és a Coupé-Cabriolet 2003 folyamán, a Grand Scénic pedig az idei év első felében mutatkozott be. A Mégane kiegészítő sportváltozatával, a Mégane Renault Sporttal vált teljessé a paletta.

A különböző Mégane-modellek egyetlen, közös padlólemezre építve – amely a Renault-Nissan kooperációban készülő “C” padlólemez – három helyszínen készülnek: Palencia (Spanyolország) a Mégane Berline, a Coupé és a Limousin gyártási helye, Douai (Franciaország) a Scénic, a Grand Scénic, a Berline és a Coupé-Cabriolet-t állítja elő, míg Bursában (Törökország) kizárólag a Limousin készül.

A Mégane II már a kezdetektől rendkívül széles és nagyteljesítményű motorválasztékkal jelentkezett, és a paletta folyamatosan tovább bővül. A három benzines változat (1.4 16V, 1.6 16V és 2.0 16V) és a két dízel verzió (80LE 1.5 és 120LE 1.9 dCi) mellett, a Mégane Berline és a Coupé megkapta az 1.5 dCi motor megújult, 100 lóerős változatát is. A Scénic-ben és a Mégane Coupé-Cabriolet-ben megjelent a 165 lóerős 2.0 T benzines erőforrás, valamint ennek a motornak a módosított – 225 lóerős, 300 Nm-es maximális forgatónyomatékkal rendelkező – változata a Mégane Renault Sport-ban.

A Mégane II széles körben elismert, magas biztonsági színvonala miatt a Mégane Berline és a Scénic azon öt Renault-modell közé tartozik, amely az Euro-NCAP töréstesztjén a maximális megszerezhető ötcsillagos minősítést érte el. 2002-es megjelenésekor a Mégane II a Renault újfajta gyártási és specifikációs szemléletének előhírnöke volt. Az újítások révén lényegesen egyszerűbb az autók személyre szabott gyártása, a külső színek, a kiegészítők, a felszereltség és a motorválaszték pedig tetszés szerint kombinálható.

A vásárlók igényeit előtérbe helyező koncepció azóta más Renault-modelleknél is alkalmazásra került (pl.: Clio, Modus). A Renault kínálatában központi szerepet betöltő Mégane-család számos érdekes újítással gazdagodik a jövőben, amellyel megerősítheti vezető helyét az európai eladási statisztikák élén.

A Mégane-sikersztori tehát folytatódik, így a közeljövőben vélhetően újabb, érdekes „epizódokra” számíthatunk.