A több ponton is jelentősen módosított új Sportage frissebb megjelenéséről a meg-újult hűtőrács, az új fényszórók, az új, kéttónusú első és hátsó lökhárítók, az áttervezett kerék-ívek, az új stílusú, 16 és 17 colos (opcióként kapható) könnyűfém keréktárcsák és a kettős kipufogócsövek gondoskodnak, amelyek valamennyi változaton megtalálhatók.

A belső térben a legnagyobb újdonság az áttervezett középkonzolba épített gyári RDS rádió, amely CD-lejátszóval, AUX és iPod-bemenettel, valamint USB-csatlakozóval is rendelkezik. A kényelmesebb fogású, vastagabb kormánykerék javítja az autó stabilitásérzetét. Az új mo-delleken az utasoldali első légzsák kikapcsolható, ennek köszönhetően az új modell első utasülésére már a hátrafelé néző gyermekülések is biztonságosan beszerelhetők. A megújult Sportage valamennyi változatát továbbfejlesztett lopásgátló berendezés védi a tolvajoktól.

2004-es európai bevezetése óta több mint 125.000 vásárló döntött a Sportage mellett, ami a nagyobb, négykerékhajtású Sorentóval együtt alapvető szerepet játszott a Kia márka népsze-rűségének növekedésében. A Kia tavaly az európai piacra szánt Sportage modellek gyártását
Koreából a vállalat új szlovákiai (zsolnai) üzemébe helyezte át. Ezzel egyidejűleg (2007 kö-zepén) számos újítást vezettek be, amelyek a megújult Sportage modellen is megtalálhatók.