Bemutatók, menetpróbák, tesztek
12 Premier
Ahogy mondani szokták, jobb a bőség zavara, mint a zavar bősége! Mindez onnan jutott eszünkbe, hogy ezúttal tényleg rengeteg újdonságot ajánlhatunk a figyelmükbe. Olyannyira, hogy az e havi Premier bizony két felvonásból áll. Az első részben többek között a Fiat Bravo, a Toyota Corolla Verso és a suzuki Splash is helyet kapott.

16 Ford Mondeo
Noha mintegy 6 milliárd eurót költöttek a kifejlesztésére, de a Mondeóval a Ford 1993-ban egyszer már bebizonyította, hogy tud olyan autót gyártani, amit az emberek meg akarnak venni. Most azt szeretnék demonstrálni, hogy nem is felejtették el eme tudományukat.

20 Fiat Linea
Emlékeink szerint az autós szaksajtó többek között a Fiatnak köszönheti a “világautó” kifejezést. Nevezetesen a Palio premierje kapcsán bővült a szakszókincs, ám az a modell nem igazán váltotta valóra az olaszok reményeit. Most újabb, valószínűleg sikeresebb próbálkozásnak lehetünk tanúi – kollégánk a Lineával ismerkedett.

22 Audi A5/S5
Az Audi tizenkét évnyi kihagyást követően jelentkezik ismét középkategóriás kupéval. Az A5 sokak szerint korszakos modell, de a tamáskodók is maximum azt tudják felhozni kritikaként, hogy túl harmonikus, túl sima, s a hátulján érezhető némi BMW-s beütés. Soha rosszabbat!

26 Lexus LS 600h L kontra Mersedes-Benz S 600 L
Az Ezeregyéjszaka világát idéző, fényűzően gazdag Lexus LS 600h L azoknak ajánlható, akik gyakran tesznek meg autójukkal kis távolságokat – szól azértékelés a teszt végén. Közülük is azoknak – tesszük mi hozzá –, akiknek van 29 milliója autóra. No de akkor kinek ajánlható az S 600-as Merci 42 millióért?

30 Oldalszél-érzékenységi teszt
Aki vezetett már autót, bizonyára tudja, mekkora veszélyt jelent a váratlanul, lesből támadó oldalszél. 16 különböző autó és egy speciális tesztbázis segítségével mi bizony szelet vetettünk, s reméljük, viharos érdeklődés fogadja terjedelmes összefoglalónkat. Mi már tudjuk, merről fúj a szél, tudják meg Önök is!

38 VW Multivan Startline és Peugeot Expert Tepee
Akinek egyszer is alkalma nyílt már egy kéthetes családi nyaralásra mikrobusszal elutazni, az osztja a véleményünket: e feladatra kevés alkalmasabb járműtípus van. Papa, mama, gyerekek, csupa szép szeretet: mindenki viheti, ami eszébe jut!

Auto Bild Extra

44 Premier
A Ferrari 60 éves jubileumának apropóján 55 oldalas összeállítással kedveskedünk a sportautók és a kabriók szerelmeseinek, magyarán mindenkinek, akinek némi benzin is folyik az ereiben. Bemelegítésül nézzünk szét a tematikus piacon, a felhozatalban Audi, BMW, Mazda, Mercedes és Volkswagen.

52 Ferrari F430 Coupé, 612 Scaglietti, F430 Spider és 599 Fiorano
Ha júniusban pályára lépne a világbajnok olasz fociválogatott, a nemzeti szentségnek számító Ferrari tiszteletére valószínűleg azúrkék helyett Rosso Corsa színű mezben tenné, s a tifosók rajongását ismerve talán még a fű is Rosso Scuderia színben pompázna. No de félre a focit! Fioranóban kipróbáltuk a Ferrari jelenleg gyártott típusait, tartsanak velünk!

56 A Ferrari legendás típusai
A mögöttünk lévő hat évtizedben a maranellói cég szinte ontotta az autózás mérföldköveinek számító típusokat. Mindet számba venni szinte lehetetlen, mi mégis megpróbálkozunk a 24 legjelentősebb Ferrari csokorba gyűjtésével.

58 Ferrari P4/5
Ha momentán van 3 millió dollárjuk rá, hogy egy egyedi Ferrarit építtessenek maguknak a Pininfarinával, most nyugodtan kereshetik a céget, hisz éppen végeztek eggyel. Majd’ elfelejtettük, ha igazán dögöset akarnak, vigyenek a pénz mellé egy Ferrari Enzót is a maradék 398 közül. Eggyel több volt, de azt most “áldozta fel” egy amerikai milliárdos.

62 Ferrari-tuning
Ez most vicc vagy komoly – kérdeztük az Imola Racing Ferrari 612 GT Lusso “Quattro-Color” látványának hatása alatt. Viccnek túl durva lenne, de ez szerencsére komoly, olyannyira, hogy a salgótarjáni showman szavait idézve csak azt tudjuk mondani: “Ezt keee csinyányiee, csajeee!

64 Kiskategóriás kupé-kabriók összehasonlítása
A stílus- és divatteremtő Peugeot 206 CC-ből 360 ezer darab készült 2001-es megjelenése óta. Most itt az utód, a 207 CC, melynek az azóta jócskán megszaporodott riválisok ellenében kell továbbszőnie a sikersztorit. Vajon van esélye? Az Opel Tigra és a Mitsubishi Colt CZC nem adja könnyen keménytetejét!

70 Mansory Conquistador
Azért az nem akármilyen jelenet lehetett, amikor az idei Genfi Autószalonon a Rolls-Royce teljes vezérkara egymást taposta egy kis tuningcég standján. Szinte hihetetlen, hogy a nemes, tartózkodó, allűröktől mentes  Phantom így is meg tud jelenni. A burzsoázia harsány bája…

74 Lumma BMW M5
Szerencsére leáldozóban a csont-bőr manökenek divatja, s ha a rubensi idomok gazdái egyelőre nem mondhatnak le fogyókúrás terveikről, azért egyre többen vallják: jó, ha van mit fogni. A Lumma BMW CLR 500 RS nevű masinán például van, köszönhetően Horst Lumma “plasztiksebésznek”.

78 Mercedes-Benz CL 500 FAB Design
Alkotója szerint az elsősorban orosz és arab vevők kegyeit kereső Mercedes egy decens masina, szerintünk viszont éppen csak annyira feltűnő, mint egy repülőgép-anyahajó a Balatonon. Lapozzanak a 78. oldalra, s döntsék el, kinek van igaza!

82 Porsche 911 Carrera 4S vs Audi R8
44 éves pályafutása alatt a Porsche 911-es még soha nem került szembe olyan ádáz ellenféllel, mint legújabb kihívója, az Audi R8. Noha az ifjú titán erősebb – ez főként zárt pályán meg is mutatkozik az időeredményekben –, azért a rutin ezúttal is aranyat ér.

88 Porsche 9ff GT9
Jan Fatthauer már 23 éve, 16 évesen megpróbálkozatt azzal, hogy megépítse saját álomkocsiját. Akkori modellje, egy öreg 3-as BMW egy hónap alatt a roncstelepen végezte. Ez persze nem szegte kedvét, s a gyakorlat őt is mesterré tette. Legfrissebb mesterműve a Porsche 9ff GT9!

92 Bugatti Veyron 16.4
Az, hogy önmagában drágább, mint 43 db Golf GTI, csak a sokadik érdekesség a Bugatti Veyronnal kapcsolatban. Sokkal torokszorítóbb, vagyis inkább torokszárítóbb ennél, hogy állítólag jobban gyorsul az úton, mint szakadékban. Az előbbit kipróbálhattuk, az összehasonlítás nem állt módunkban. Mindent az olvasóért, de ez a kocsi mégiscsak 1,309 millióba kerül – euróban!

Riportok, sorozatok, aktuális témák
8 A hónap képe

Egész héten azon gondolkodánk, miként fogjuk bevezetni aktuális képeinket. Számtalan szebbnél szebb gondolatot vetettünk el, mert hiszen ezúttal bizony csúnya dolgokat kaptunk lencsevégre. Füstbe ment tervek, avagy a füstölés csak a holt testeket konzerválja, az élőknek csak árt. Egy füst alatt vessenek néhány pillantást a Clióra is, melynek nagyobb volt a lángja, mint a füstje.

Tanácsadó, szolgáltatások, termékinfók
69 Termékek és szolgáltatások apróhirdetései