A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset akkor történt, amikor a műszakvezető földet lerakodó teherautókat irányított az építkezésen. Korábban arról számoltunk be, hogy egy tolató teherautó gázolta halálra a férfit, a helyszínen tartózkodó munkatársunk azonban pontosabb információkat közölt, amelyek szerint a férfi halálát nagy tömegű rázúduló föld okozta.

A hatvanéves T. László egy nyerges vontató mellett állt, amelynek larakodás közben eltört a hidraulikus emelőkarja. A több tonnányi föld ezért oldalra zúdult le, maga alá temetve az ott álló szentesi férfit. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a kiérkező tűzoltók hamarosan kiszabadították, de segíteni már nem tudtak rajta.

Fotó: Laufer László Fotó: Laufer László

A baleset körülményeit az illetékes hatóságok vizsgálják, hivatalos tájékoztatást későbbe igértek. Azt már közölték, hogy a jármű friss műszaki vizsgával rendelkezett, a meghibásodás okát műszaki szakértő bevonásával fogják tisztázni.

Nem ez az első halálos baleset az M6-os építkezésén. Hasonló baleset történt júliusban, akkor egy tolató munkagép gázolt el egy embert. Júniusban pedig áramütés okozta egy munkás halálát, amikor a mellette dolgozó, szabálytalan emelést végző munkagép gémje hozzáért a felsővezetékhez. Július végén betonvas-hálók zuhantak egy munkásra Bátaszék közelében a beomlott alagútban, őt súlyos bordatöréssel szállították kórházba.