A lépést Lüder Paysen, a bajor konszern első elnökhelyettese azzal indokolta, hogy az Európai Unióban bevezetett úgynevezett csoportmentességi rendelet értelmében megváltoztak az autók értékesítésére vonatkozó keretfeltételek.

A jövőre nézve baráti és korrekt egyezményt kötöttünk a BMW AG-val – jelentette ki Veres Tibor, a Wallis Rt. elnöke, hozzáfűzve: a bajor cég továbbra is számít a Wallis tapasztalataira, s amellett, hogy a motorkerékpárok importőri joga a cégcsoportnál maradt, a gépkocsik, motorkerékpárok és alkatrészek teljes körű szállítási és raktározási feladatait is a Wallis logisztikai vállalata fogja elvégezni.

BMW-képviseletként az elmúlt tíz évben a társaság több mint 1,5 milliárd forintot fordított a márka kereskedelmére, s egyéb márkák kiskereskedelmére létrehozott cégekkel együtt a beruházási összeg eléri a 3 milliárdot. A folyamat azonban nem áll le, s újabb beruházásokat terveznek a márkakereskedői hálózatban.

Az elmúlt évben a 13 magyarországi márkakereskedés 801 BMW autót és 103 Minit, valamint 244 BMW motorkerékpárt adott el. A Wallis Rt. egyébként a Wallis Autó Holdingon keresztül nemcsak két BMW Mini, hanem Citroën, Daewoo, Opel autókat forgalmazó cégeket is létrehozott.

Emellett a Wallis British Motors Kft. Jaguar-, Land Rover- és Rover-kereskedő, de az utóbbit importálja is, amint a Polar Mobil Kft. sem csak értékesíti, hanem importálja is a Saab kocsikat.