Az idei év második felében az új Arona nevű kis szabadidő-autóról szól majd a Seat márka, még gyorsan ezt megelőzően bemutatják az Ateca nevű kompakt SUV legújabb, sportos változatát, az FR felszereltséget. A kínálatban a meglévő Xcellence szint alternatívája lesz az új szint, amelynél feketék az ablakkeretek, a hűtőrács, a tetősínek, és teljes egészében a karosszéria színére fényezik a lökhárítókat. A LED-es első ködlámpák egyediek.

A kerékjárat-szélesítéseket is lefényezik, a 19 colos felnikre 245/40-es abroncsokat szerelnek, az ajtók alján valódi alumíniumból készített betéteket helyeznek el. A karosszéria külsején, a küszöbborításokon és a kormányon helyezik el az FR logót, alapfelszerelésként adják az alcantara kárpitozású sportüléseket, felár ellenében bőrkárpit kérhető.

Az FR felszereltség megjelenésével egyszerre, de nem csak ahhoz lesz választható a 2,0 literes, 190 lóerős benzines turbómotor az Ateca modellnél, amelyet kézi- vagy dupla kuplungos váltóval, első- vagy összkerékhajtással is lehet kérni. Egy fél lépéssel tehát közelebb kerültünk a 300 lóerős Cuprához, de arra még várhatóan 23018 elejéig várnunk kell.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!