Tekintse meg a járműgyártást bemutató képgalériánkat is! Tekintse meg a járműgyártást bemutató képgalériánkat is!

A jubileumi Audi egy 1,8 literes, 165 kW (225 LE) teljesítményű, ezüst színű TT Roadster, melyet az amerikai piacra szállítanak ki.

Az Audi TT összeszerelése Győrben 1998 tavaszán kezdődött. Már az első gyártási évben 13.000 TT Coupé készült, a mai napig több mint 142.000 Coupé gördült le a gyártósorról.
1999 őszén kezdődött meg a TT Roadster gyártása, melyből az elmúlt időszakban több mint 71.000 készült Magyarországon. 2001 tavaszán bővült a jáműgyártás termékválasztéka. Az Audi TT Coupé és TT Roadster sportkocsik mellett, az AUDI AG megbízásából 2003 tavaszáig összesen 36.453 Audi A3 és S3 modellt szereltek össze Győrben.
Az Audi TT-k gyártása az AUDI AG és az Audi Hungaria közötti gyártási együttműködésen alapul. A karosszériákat az AUDI AG-nál Németországban építik és fényezik, ezután vasúton szállítják Győrbe. Itt a gépjárművek összeszerelését átfogó ellenőrzési folyamat követi, majd a kész sportkocsik ismét vasúton hagyják el a vállalatot.
Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. az Audi TT gyártójaként a gépjármű összeszereléshez kb. 50 millió eurót ruházott be. Az Audi TT-t a világszerte jellemző tartós keresletnek köszönhetően továbbra is nagy volumenben gyártják és több mint 40 országba exportálják.