A természetbarát mustrának a Papp László Sportaréna ad otthont. A rendezvényen már tavaly is fontos szerepet kaptak az alternatív hajtású ökoautók, amelyeket a hazai közönség egyelőre kevéssé ismer.

Az idei kiállításon ismét egy helyen jelennek meg a hibrid hajtású, a földgáz üzemű, az üzemanyag cellás modellek, és a gyártók bemutatják a legújabb fejlesztéseiket is. Ilyen többek között a BMW Efficient Dynamics csomagja, amely a start–stop motorleállító rendszer mellett, speciális generátorból, és a váltásra figyelmeztető műszerfali jelzésből áll. Az Opel Ecoflex rendszere földgáz üzemet takar, amelyben a hajtóanyag 90 százalékban metánt tartalmaz.

A károsanyag kibocsátás szinte nulla, hiszen a metán tökéletes elégetésekor egy rész széndioxid és két rész víz keletkezik, mindez pára formájában elillan. A DiesOtto pedig a Mercedes újdonsága. A motor a benzines és a dízel erőforrások előnyeit egyesíti, alacsony fogyasztás, nagy teljesítmény és tisztaság jellemzi. A kiállításon ezeket a rendszereket, és a járműveiket is bemutatják a gyártók.