Az alkoholos befolyásoltságot helyszíni teszttel vagy szükség esetén kórházi vérvétellel ellenőrzik. A magyar állampolgárok a tulajdonukban lévő, Magyarországon bejegyzett gépjárművükkel magyar jogosítvánnyal közlekedhetnek Görögországban, viszont a helyben bérelt gépjárművekhez – elvben – nemzetközi jogosítvánnyal kell rendelkezniük.

Ez évben – mint a Külügyminisztérium összesítésében olvasható – a gyakorlatban a görögországi kölcsönzők sokszor elfogadják a magyar jogosítványt, ám a legkisebb balesetnél a nemzetközi jogosítvány hiánya miatt a hatóság a magyar állampolgár ellen azonnali eljárást indít, s úgy veszi, mintha az illető jogosítvány nélkül vezetett volna.

A nemzetközi biztosítás („zöldkártya”) megléte kötelező. A bajba jutott autósoknak a görög autóklub (ELPA) nyújt segítséget (telefonszáma: 174). A Magyar Autóklub tagjai ingyenesen kaphatnak segítséget. Ám a gépkocsit műszaki meghibásodása esetén sem szabad az országban hagyni, ugyanis ha több mint fél évig ott marad az autó, horribilis vám megfizetésére kötelezik őket.