A három különleges autó egyike a Hyundainál marad, mint a Genesis történelmének egy jelentős mérföldköve, míg a másik kettő egy jótékonysági árverésen fog gazdát cserélni, melynek bevételét, egy még be nem jelentett intézménynek adományozzák.

A Genesis Prada a szedánt követően a modellcsalád újabb ékköve. (A Genesis szedán 2009-ben elnyerte a Év Autója címet Észak-Amerikában). A Genesis Prada formai megoldásaiban a Prada  modern irányvonalát képviseli, amely megmutatkozik a részletekre való odafigyelésben, a tökéletes minőségi szemléletben és értékekben,  mind  pedig az anyagok használatát illetően.

Tavaly november óta, négy hónapon keresztül dolgoztak együtt a Hyundai és a Prada tervezői a projekten.  A munkák a Hyundai Kutatás és Fejlesztési Központjában, Namyangban és a Prada olasz Tervező Központjában folytak.

Érdemes kiemelni a karosszéria matt fényezését, amellyel a Prada sportosabb megjelenést kölcsönzött a Genesisnek. Ezen irányvonal hangsúlyozása érdekében a Prada egy különleges 20 colos könnyűfém keréktárcsát is tervezett és gyártott Olaszországban. A fényezés matt metál éjkék, s ezt kombinálták titánium színű kiegészítőkkel. Az eddig csillogó króm színű hűtőrácsot, emblémát és ajtófogantyúkat, sötét matt aranyozottra cserélték. A Prada által bemutatott újítások között találunk egy kis, hegyes formájú antennát is.

Ami az autó belső kialakítását illeti, a műszerfal és a kárpitok is “saffiano” bőrborítást kaptak, mely a Prada nevet fémjelzi. 

Annak érdekében, hogy hangsúlyosabbá váljon a Genesis Prada különleges arculata, speciális technikát alkalmaztak minden aranyozott és fából készült részlet kidolgozásában.