Semmilyen más autó nem végzett még ilyen jól az összesítésben az ütközés-biztonság, a gyalogosok megóvása és a gyermekek biztonsága területén. Az új, ötödik generációs Golf megkapta a rendkívül ritkának számító, maximális ötcsillagos minősítést az elölről történő-, valamint az oldalirányú ütközések esetében.

A június végén Prágában nyilvánosságra hozott adatok szerint a tavasszal tesztelt 12 modell közül a Volkswagen Golf volt az egyetlen, amely 4 csillagot kapott a gyermekbiztonság területén, míg a gyalogosok megóvásáért 3 pontos minősítést szerzett. Az Volkswagen Golf tehát összesen 12 csillagot mondhat magáénak, amely semmilyen más modellnek nem sikerült eddig, még a drágább és magasabb járműkategóriák tesztelt autóinak sem.

Mindez a Golf rendkívül merev utasfülkéjének és a kiemelkedően hatékony elhárító rendszereknek köszönhető. A gyermekbiztonság területén elért 4 pont szintén maximálisnak számít az eddigi tapasztalatok alapján, bizonyítva az ISOFIX gyermekülés rögzítő pontok baleset során elvárható stabilitását. A gyalogosok védelmében az elülső gyűrődő zóna tesz jó szolgálatot, alaposan lecsökkentve a várható sérülések súlyosságát.

Magyarországon egyébként a januári bevezetés óta 2422 Golf talált gazdára, melynek induló ára 3.499.000 Forint.