Kiemelkedő menetdinamikai adottságai vezető pozíciót biztosítanak a BMW X5 számára kategóriájában. A BMW nagy SAV-modelljének (Sports Activity Vehicle) óriási teljesítménye a jövőben még jobban érvényesülhet. A BMW X5 kínálatában ugyanis első ízben jelenik meg az „M” sportcsomag, amely tovább bővíti, s megjelenésében még inkább kihangsúlyozza a jármű menetdinamikai adottságait. Az „M” sportcsomag erőteljes megjelenésű külső elemeket, sportos hangulatú utasteret és sportos hangolású futóművet foglal magában. A BMW X5 így továbbra is ideális adottságokkal rendelkezik, így tovább növelheti előnyét vetélytársaival szemben.

A M sportcsomaggal szerelt BMW X5 karosszériája színére fényezett kiegészítő elemei segítségével diszkrét, visszafogott, mégis semmi mással össze nem téveszthető stílusban juttatja kifejezésre dinamikai képességeit. A lökhárítók, a küszöbök és az ajtóvédő csíkok mellett a kiszélesített sárvédők és a kerékjáratok is a karakteres „M” formavilágot testesítik meg. Az „M” sportcsomag a 19 colos, V-küllős „M” könnyűfém keréktárcsák mellett opcióként 20 colos „M” könnyűfém keréktárcsákat is kínál, mindkét esetben kifejezetten a BMW X5 modellekhez illesztett vegyes első-hátsó abroncsozással. A menetdinamikai képességek fejlesztésére irányuló megoldások sorát ugyancsak az „M” sportcsomag részeként nagysebességű kialakítás és sportos futómű-hangolás teszi teljessé.

A „BMW Individual Exterieur Line” az oldalablakok speciálisan fényesített alumínium kereteivel, illetve a „BMW Individual” a tetősínek „Shadow Line” fényes bevonatával különösen exkluzív stílust képvisel. Az „M” sportcsomaggal szerelt BMW X5 utasterében a vezetés SAV-modellekre jellemző, egyedülálló élményét erősítik a vezető és az első utas elektromos állítású sportülései, a bőrbevonatú „M” sportkormány, a finom hosszanti erezetű „Design Aluminium” belső díszítő elem és az antracit árnyalatú „BMW Individual” tetőkárpit.