Az olvasói szavazatok alapján a Leon kapta a spanyol „Auto 1” díjat. A szavazatok 21%-ával a Leon megelőzte a BMW 3-as sorozatát, amely 13,3%-ot kapott és a Honda Civic-et, amely a voksok 9,9%-át tudhatta magáénak.

A SEAT Spanyolország igazgatója, José Más Teixidorezen a héten vette át Madridban a kitüntetést és a hozzátartozó emléktáblát Tito Klein-től, az Auto Bild Spanyolország igazgatójától. A most elnyert díj egyúttal egy újabb lépcsőfokot is jelent az európai „Auto 1” díj felé, mivel a hazájában díjnyertes Leon az Auto Bild Ausztriában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Észtországban, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Magyarországon, Olaszországban, Lettországban, Litvániában, Macedóniában, Lengyelországban, Hollandiában, Portugáliában, Szlovákiában, Svédországban, Svájcban, Törökországban, Ukrajnában és az Egyesült Királyságban megjelenő kiadásainál győztes típusokkal száll majd szembe.

A legjobb európai autót egy olyan zsűri választja ki, amely a döntés előtt a német lausitzring-i versenypályán végez majd teszteket. Az ünnepélyes díjátadóra pedig a következő Genfi Autószalonon kerül majd sor.