Az új Ferrari F430-at Goodyear Eagle F1 GS-D3 EMT típusú gumiabroncsokkal – elöl 225/35ZR19-es méretűvel, hátul pedig 285/35ZR19-es méretűvel – szerelik fel. 

A Goodyear Eagle F1, a cég nagy teljesítményű gumiabroncsainak díjnyertes kategóriájú típusa kitűnő választás a Ferrari legújabb csodaautójára. A 4300 köbcentis, V8-as motorral rendelkező, 490 lóerős új Ferrari 430-as négy másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás sebességre és maximális sebessége több mint 315 km/óra.

“Egy ilyen teljesítményű autónak a piac legjobb gumiabroncsain kell futnia. Büszkék vagyunk arra, hogy a Ferrari a Goodyear defekttűrő technológiájú Eagle F1-et választotta. Az Eagle F1 kitűnő teljesítményt biztosít az F430-as számára, ugyanakkor a Goodyear defekttűrő technológiája a lehető legnagyobb biztonságot garantálja defekt esetére” – mondta Jean Jacques Wiroth a Goodyear európai divíziójának autóipari beszállításokért felelős igazgatója.

A Goodyear defekttűrő gumiabroncsainak használatakor a gépkocsival defekt esetén, illetve akkor is biztonságosan lehet közlekedni, amikor a gumiabroncsokból már teljesen elszökött a légnyomás. Az abroncsok megerősített oldalfala olyan új összetételű anyagból készült, amely a gépjármű súlyát akkor is elbírja, ha az abroncs teljesen leengedett és ez tartja meg az abroncsot a felnin. Úgy tűnik, hogy az Eagle F1 szembetűnő V-formájú futófelületű designjával és OneTRED technológiájával továbbra is meghatározó szereplője marad kategóriájának.

A Goodyear a defekttűrő gumiabroncsok vezető gyártója, amelyet olyan magas presztízsű gépjárművekhez választottak, mint a Chevrolet Corvette, számos BMW modell, a MINI, a Mercedes-Benz nagy teljesítményű modelljei, a Maserati és más egyéb márkák. További Goodyear defekttűrő gumiabroncs gyári első szereléséről szóló hírek is várhatóak, hiszen a cég designerei jelenleg számos gyártóval együttműködve több mint 100 defekttűrő projekten dolgoznak.