A C2 VTS új, 1.6i 16V 125 LE teljesítményű motorral szerelt, melyhez ötfokozatú kézi sebességváltó kapcsolódik. A nagy teljesítményű motort szilárd és tökéletesen kiegyensúlyozott karosszéria és futómű egészíti ki.

Az új modell büszkén viseli a C2 már jól ismert külső stílusjegyeit, például az első lökhárító és a karosszéria alsó részén található színre fújt elemeket vagy a hátsó légterelőt, melyek a sportos arculat elengedhetetlen kellékei. Határozott egyéniségét tovább erősítik a 16 collos, egyedi keréktárcsák, a krómozott kipufogócsővég és a VTS logo.

A C2 VTS belsőtere újszerű, sportos hangulatot teremt fekete üléseivel, ásványszürke színvilágával, áttetsző anyagból készült belső kilincseivel, valamint a bőrborítású kormánnyal és alumínium pedálokkal.

 Ez a kompakt sportautó kifejezetten azok számára készült, akik szeretik intenzíven átélni a vezetés élményét. Mindennapos használata során egyszerre kínál magas szintű kényelmet és biztonságot. A ködfényszórók és az elektromos visszapillantó tükrök mellett a C2 VTS szériafelszereltsége a menetstabilizátor (ESP) valamint a klímaberendezés.