A common-rail befecskendezéssel és piezo-injektorokkal működő high-tech dízel erőforrás nemcsak kiemelkedő teljesítményével, hanem meggyőző gazdaságosságával is kitűnik: az Audi Q7 3.0 TDI átlagosan 9,8 liter gázolajjal is megelégszik 100 kilométerre. Az új változat így jóval magasabb teljesítménye és forgatónyomatéka ellenére 0,7 literrel fogyaszt kevesebbet elődjénél.

Az Audi Q7 3.0 TDI motorházfedele rejti a márka egyik legerősebb dízel aggregátját. A legújabb generációs V6-os az A5 Coupé modellben mutatkozott be és nemsokára az A4 Limousine kínálatában is megjelenik. Az új erőforrás 550 newtonméter maximális forgatónyomatékának 90 százalékát rendkívül széles, az 1.500 és 3.250 percenkénti fordulatszám közötti tartományban kínálja. Az Audi Q7 3.0 TDI 8,5 másodperc alatt gyorsít fel álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra, csúcssebességét pedig 216 kilométer/óránál éri el. Az új hathengeres kínálta dinamika gyakorlatilag minden tempónál bőséges erőtartalékokban jut kifejezésre.

Az Audi Q7 3.0 TDI hatfokozatú „tiptronic” sebességváltón és a sportos hangolású quattro összkerékhajtáson keresztül juttatja a kerekekre nyomatékát, amelyet a quattro hajtás alapesetben 40:60 arányban oszt el az első és a hátsó tengely között. Az alapkivitelű acélrugózás mellett opcióként az „adaptive air suspension” légrugózás is rendelkezésre áll, amely a dinamikus irányíthatósági tulajdonságokat a luxuskategória menetkényelmével egyesíti.

Az Audi Q7 program tovább erősített bestsellere – a Németországban értékesített Audi Q7 modellek több mint 80 százalékát a 3.0 TDI erőforrás hajtja – már rendelhető a hazai kereskedésekben is.