A IX. kerület győztes polgárőr csapata A IX. kerület győztes polgárőr csapata

A legjobb csapat ebben az évben először hazavihette a Generali Autóvadász Kupát. Az akció fővédnöke Dr. Hegedűs András, a belügyminisztérium helyettes államtitkára volt.

Az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (AOÉE) és a Generali a Biztonságért Alapítvány közös akciójának célja lopott, vagy bűncselekményben részt vett gépjárművek elfogása, és jogos tulajdonosaiknak való visszaszolgáltatása volt. A hétvégi autóvadászatban 24 speciális Falcon rendszerrel felszerelt gépkocsi vett részt, amelyet a polgárőrség és az AOÉE önkéntes tagjai vezettek.

A 47 gépkocsiból 17-et lopás, 14 gépjárművet valamilyen bűncselekmény miatt köröztek. Ezen felül 11 gépjármű volt lízingopcióval terhelve, és 5 esetben merült fel az egyedi azonosítójel meghamisításának gyanúja. A legeredményesebb, tehát legtöbb gépkocsit – és egyben a legértékesebb gépjárművet, egy 10 millió forint értékű Mercedest – megtaláló páros a veszprémi polgárőrség csapata lett.

A győztesnek járó Generali Autóvadász Kupát átadó Ilics László, a Generali – Providencia Biztosító Rt. igazgatósági tagja, és Dr. Hegedűs András egyaránt példaértékűnek nevezte a civil szervezetek, rendvédelmi szervek, és Magyarország második legnagyobb biztosítója között kialakult összefogást. Ahogy rövid köszöntőjében Ilics László megfogalmazta: „Egy olyan biztosítónak, amely meghatározó szereplő a casco biztosítások piacán, minden eszközzel szolgálnia kell a számukra bizalmat szavazott tulajdonosok érdekeit.”

Az akciót a BRFK és az ORFK munkatársai biztosították. Az autóvadászok állandó összeköttetésben álltak a rendőrséggel, és amint a rendszám alapján azonosítottak egy körözött autót, értesítették a járőröket. A megtalált gépjárművek közül azokat, melyeket lopásért köröztek, a BRFK rövidesen visszaszolgáltatja jogos tulajdonosainak.