Az áprilisi számban közzétett online szavazás eredménye értelmében a stuttgarti csúcsteljesítményű sportautó hat másik esélyest utasított maga mögé. Ez már a második díj, melyet a Carrera GT nyert el amerikai szakmagazintól. Tavaly decemberben a „Popular Science” magazin a fejlett technológia alkalmazásáért a „Az év fejlesztése” kitüntetéssel díjazta az autót.

A brit „Top Gear” magazin is előkelő helyre sorolta a Carrera GT-t a „Supercars” kategóriában. Az áprilisi számban a szakújság elismerően szólt az 5.7 literes V10-es motor technikai fejlettségéről, nem beszélve az 570 Nm-es forgatónyomatékról és az autó által teljesített 612 lóerőről.

Februárban a német „auto motor und sport” magazin olvasói a Porsche Carrera GT-t választották a legjobb sportautónak. A „Legjobb autók” az egyik legelismertebb autós kitüntetés Európában.

A Porsche Carrera GT-vel, melyet korlátozott darabszámban gyártanak (1.500) a patinás stuttgarti sportautó márka jól szemlélteti, hogy milyen lehetőségek rejlenek a sportautó gyártásban napjainkban, valamint betekintést enged a Porsche jövőjébe is.