A Porsche vezérigazgatója immár a hatodik egymást követő alkalommal vehette át ezt az elismerést. A győzteseket vezérigazgatókból álló nemzetközi zsűri választotta ki. A kommunikáció terén tevékenykedő alapítvány a Wiesbadenben megrendezett „Változásmenedzsment – Vezetés a gazdasági változások idején” kongresszus alkalmával adta át a díjat Wiedeking részére.

A 2005. március közepén megrendezett üzleti kongresszuson 40 vezető társaság képviselői vitatták meg legfontosabb menedzsment stratégiáikat. Heinz Goldmann elismerően szólt a Porsche vezérigazgatójának vállalkozó szellemű tevékenységéről és arról, hogy a társaságot egyik rekordévből a másikba vezette. A Porsche vezérigazgatójával beszélgetve Goldmann egészen a Porsche sikere titkának mélyéig kívánt hatolni, olyan kérdéseket érintve, mint a szisztematikus vevőorientáció, az erős innovációs készség és a Porschéra jellemző magas minőségi színvonal. Szóba került a stuttgarti székhelyű sportkocsi-gyártónál tapasztalt immár közmondásos sváb szorgalom is.

Wiedeking így fogalmazott: „Kényelmesen visszahúzódni és ülni a babérjainkon teljes mértékben ellentmondana a Porsche irányvonalának. Inkább már ma is keményen dolgozunk azért, hogy a Porsche továbbra is a holnap sikereihez vezető pályán haladhasson.”