A „Back Journal“, a legtöbb előfizetővel rendelkező és legnagyobb példányszámban megjelenő pékipari magazin olvasói immár ötödik alkalommal szavazhattak három – kis, közepes és nagy – méretkategóriában az összes létező típusra. 
„Nagy öröm számunkra ez a kitüntetés, hiszen ez azt mutatja, hogy a Mercedes-Benz Sprinter az igényes ügyfeleket is képes meggyőzni. Jelen esetben a pékeket, akiknek nemcsak a munkájukban kell helyt állniuk, hanem az is fontos számukra, hogy megbízhatóan és gazdaságosan szállíthassák termékeiket.“ – mondta José Luis Lopez-Schümmer, a Mercedes-Benz transzporterek nemzetközi értékesítési vezetője a frankfurti díjátadón.

A Mercedes-Benz Sprinter nem először lett első a Back Journal olvasói szavazásán, hiszen 2005-ben is nyertesként került ki az árusító járműként is kiválóan használható Sprinter. A 2007. évi újabb győzelemmel a korábban is legjobbnak bizonyult modell teljes megújulását jutalmazták a pékek: praktikus tulajdonságai mellett átlagon felüli megbízhatóságáért és élettartamáért, valamint gazdaságosságáért kedvelik a Mercedes-Benz Sprintert. A model további előnye, hogy a gyárilag beépített részecskeszűrőjének köszönhetően a sűrűn lakott belvárosi részeken is jól használható.

A TNS Emnid kutatóintézet a legnagyobb német pékipari vállalatok körében végzett felmérése szerint a Mercedes-Benz egyéb haszonjárművei is az első helyen állnak az ágazat által előnyben részesített áruszállítói között. A megkérdezettek 58 százaléka a stuttgarti márkát említette elsőként a 3,5 tonna megengedett össztömeg alatti kategóriában. Így nem meglepő, hogy 2006-ban a Mercedes-Benz Vito vitte el a pálmát a közepes méretkategóriában.

A Back Media Kiadó gondozásában megjelenő Back Journal legfontosabb olvasói célcsoportját a pékáru kiskereskedések és a prémiumpékségek adják.