Az elmúlt évben a Kia 20 európai országban összesen 179.657 darab járművet értékesített, ami 49%-os növekedésnek felel meg. A legkelendőbb Kia-modellek a Picanto (55.742 darab), a Sorento (31.596), a Rio (27.750) és a Carnival (26.718) voltak – mindegyikük nagyon erős versenyben vált népszerűvé kategóriájában.

A 2004-es európai rekordév utolsó hónapjában a Kia új csúcsot állított fel: decemberi értékesítései 91%-kal (17.807 darabra) nőttek, ami részben a Picanto sikereinek köszönhető, ugyanis a kisautó értékesítése az első ízben lépte át a havi 10.000 darabos küszöböt.

A népszerű és jól bevált Kia modellek (Rio, Carens, Carnival, Sorento) iránti európai kereslet 2004-ben tovább nőtt, miközben a két teljesen eltérő osztályú vadonatúj modell több ezer új vásárlót is vonzott a márkához.

A Kia vadonatúj kisautója, a Kia Picanto óriási sikert aratott az A-szegmens piacán 2004-ben. A modellből az év végéig 55.742 darabot sikerült értékesíteni, mindezt a Picanto bemutatása után alig 8 hónappal. A vásárlók nem tudtak ellenállni a sikkes megjelenésű, élvezetesen vezethető, és rendkívül versenyképes ár/érték arányú ötajtós ferdehátú autónak.

A Ceratóval a Kia versenyképes modellel jelent meg az európai autópiac rendkívül népszerű C-szegmensében. A modell iránti kereslet olyannyira nagy volt, hogy a Cerato havi értékesítése 87%-kal haladta meg az elődmodellét. A Cerato népszerűsége részben a kétféle rendelhető dízelmotornak köszönhető. A tervek szerint a Ceratóból évente 45.000 darabot fognak értékesíteni Európában.

Az új Sportage három különböző autótípus (személyautó, szabadidőautó, kombi) előnyeit kínálja egyetlen, vonzó modellen belül. A dízel-, vagy benzinmotoros négykerék-hajtású Kia iránt folyamatosan nő a kereslet, a Kia várakozásai szerint a Sportage-ből több mint 35.000 darab fog gazdára találni 2005-ben Európában.

A Kia új középkategóriás Rio modellje ötajtós ferdehátú és négyajtós szedán kivitelben is kapható lesz. A 4.2 méter hosszú középkategóriás modellnek mindkét változata modern európai stílusú külsőt és belsőt kap majd, tengelytávja hosszabb, nyomtávja pedig szélesebb lesz, így kényelmesebb utazást és jobb kezelhetőséget tesz lehetővé. Az autó 1470 mm-es magassága tágas belteret ígér. Az új Rio már az értékesítés kezdetétől egyaránt kapható lesz dízel- és benzinmotorral.

A D-szegmens új tagja a népszerű Magentis (Optima) szedán vadonatúj utódja lesz. Ebben a modellben mutatkozik be a Kia Motors első, nagykategóriás dízelmotorja. A vonzó megjelenésű autó bemutatásával a Kiának sikerült csupán 18 hónapon belül új (benzin- és dízelmotoros) modellekkel megjelennie az igencsak zsúfolt A, B, C és D piaci szegmensekben.

A Kia Motors Hungary a csökkenő újautó értékesítés ellenére 6%-os értékesítési darabszám növekedést ért el. A legnépszerűbb modellek az év második felében bevezetett Picanto modell (712 db), a B szegmensbeli Rio (412 db), és a szabadidő kategóriában* 16,2 %-os részesedéssel a Sorento modell (217 db).