A 15 szakújságíróból álló nemzetközi zsűri 15 országot (Bulgáriát, Ciprust, Horvátországot, Görögországot, Makedóniát, Lengyelországot, a Cseh Köztársaságot, Romániát, Oroszországot, Szerbiát, Szlovákiát, Szlovéniát, Törökországot, Ukrajnát, és Magyarországot), és így közvetve azok összesen mintegy 300 millió lakosát képviseli.

A Fiat Linea 850 ponttal lett első, megelőzve a Kia Cee’d-et (784), a Mazda 2-t (705), a Skoda Fabiát (679) és a Toyota Auris-t (583). Az „AUTOBEST” zsűrije a végső döntőben egy öt autóra szűkített mezőnyből választja ki a győztest, 13 olyan, különböző szempont alapján, mint a formaterv, komfort, gazdaságos üzemeltetés, vezethetőség, vételár vagy ár/érték arány. A zsűri tagjai egyenként 240 ponttal gazdálkodnak, amit az öt autó között szétoszthatnak. Minden paraméter esetében meghatároztak egy szavazati maximumot.

Az „AUTOBEST 2008″ díjátadó ünnepségre februárban kerül sor, a törökországi Isztambulban.

A Fiat Auto és az isztambuli értéktőzsdén jegyzett Ko Holding 50-50 százalékos vegyes vállalataként működő Tofas A.S. égiszén belül megálmodott új autót a törökországi Bursa gyárában állítják elő, és számos európai, illetve Európán kívüli országban kapható, Spanyolországtól Németországig, Marokkótól Finnországig. Jövő évtől Brazíliában, Kínában, Oroszországban és Indiában is megkezdődik a Fiat Linea gyártása, valamint értékesítése.

A modell formatervét a Fiat Formatervezői Központ készítette el. A gazdag stilisztikai hagyományokra visszatekintő Fiat Linea kecses és elegáns, négyajtós jármű, amelyet a kategória élére emelnek bőséges külső méretei: 4,56 m hosszú, 1,73 m széles, 1,5 m magas, 2,6 méteres tengelytávval, és nem utolsósorban tágas, 500 literes csomagtartóval.