Formatervezésüknek és egyedi karakterüknek köszönhetően a Citroënek mindig is kedvelt „szereplői” voltak a film világának. A márka egy animációs film elkészítéséhez megalkotta az első virtuális autót, újabb tapasztalatokra téve szert a hetedik művészet terén.

Ami a technikai megoldásokat illeti, a motion-capture, vagyis a digitális mozgásrögzítést és a háromdimenziós megjelenítést alkalmazó ambiciózus rendezés teljesen lenyűgözte a Citroënt. Ezen inspiráció hatásra a márka teljes erőbedobással vetette bele magát a « Renaissance » projekt megvalósításába, felajánlva a filmhős autója tervrajzának elkészítését. Christian Volckman a « Renaissance » rendezője, aki igen fogékony az autós formatervezés iránt, természetesen elébe ment a Citroën javaslatának: « A film kidolgozásának kezdeti szakaszában az volt az elképzelésem, hogy Karasnak, a film főhősének egy DC modell legyen az autója. Éppen ezért felkerestük a Citroënt, hogy engedélyt kérjünk tőlük, […]. Ekkor ajánlotta fel a Citroën, hogy dolgozzunk együtt a formatervezőikkel. Javaslataik víziószerű képeket idéztek fel. Az autó három hónapos szoros együttműködéssel kialakított végleges tervrajza tökéletesen illett a film futurisztikus világába ».

A « Renaissance » megalkotásánál a Citroën tökéletesen alkalmazkodott az animációs filmekre jellemző kötöttségekhez. A márka számára igazi kihívást jelentő produkciót övező várakozás a megalkotásán dolgozó egész csapat érdeklődését felkeltette. A Citroën formatervezői teljesen beleélve magukat a film hangulatába, a rendező által létrehozott grafikus világba illő futurisztikus, mégis realisztikus autót álmodtak meg. A végleges tervrajz, határozott, letisztult vonalvezetésű, a Citroën modellekre jellemző áramvonalas gépkocsit ábrázol.

Az orr-rész, a belőle áradó erő benyomását keltve azonnal magára vonja a figyelmet. Az autó élesebb vonalakkal megrajzolt hátsó része a stabilitás és a dinamizmus érzetét kelti. A gondosan kidolgozott részletek, mint pl. a dísztárcsák mintázata, szintén hozzájárul a gépkocsi megjelenéséhez, hangsúlyozva rendkívüli eleganciáját.