A brit The Sun bulvárújság fontban kifejezve több tízmilliós kárról beszél a képeken látható tűzesettel kapcsolatban, azonban elég egy alaposabb pillantást vetni az autóra ahhoz, hogy felismerje az ember: most csak egy utánzat égett el. Nagyságrendekkel tévedtek az újságírók.

Kezdjük rögtön azzal, hogy a legendás Ferrari 250 GTO karosszériája zárt, ez pedig egy kabrió. Megfejelve egy igen ronda, semmiképpen sem a hatvanas évek elejére jellemző bukókerettel. Folytassuk azzal, ami még a laikus számára is nyilvánvaló: a motortérben egy nyolchengeres motor felső részét látjuk, márpedig az olasz eredeti tizenkét hengeres. Ehhez csak számolni kell tudni, nem kell rögtön az olasz autóépítés bugyraiban elmerülni. Végül ott van a harmadik döntő tény: a kézzel megmunkált alumínium karosszéria nem olvad meg, a fotókon tehát egy műanyag karosszériás utánzatot látunk.

Az eset egyébként a Marbella közelében lévő Puerta Banusban történt, ahol a brit sofőr megállt egy lámpánál, majd füst tört fel a motortérből, és egy durranás után lángolni kezdett a kocsi bal eleje. A lángokat gyorsan sikerült megfékezni, de biztos nem lesz egyszerű mulatság az autó helyreállítása, hiszen a motortérben lévő összes éghető alkatrészt lényegében ki kell cserélni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!