Az egyhetes úton felkereste Kuvaitot, Katart, Abu Dabit, Dubait és Libanont, a látogatás apropóját pedig a fenti országokban most nyíló Porsche szalonok adták. Útja során Wiedeking olyan magas rangú kormánytisztviselőkkel találkozott, mint a kuvaiti miniszterelnök, Nasser M. Al Sabah sejk, Abu Dabi gazdasági minisztere, Tahnoun Bin Zajed sejk, valamint a libanoni miniszterelnök, Fouad El Sanioura. Wiedeking tárgyalópartnereivel a régió gazdasági fejlődéséről folytatott megbeszéléseket.

Az 1999-ben alapított dubai székhelyű „Porsche Közel-Kelet és Afrika“ nevet viselő leányvállalat jelenleg 17 piacon összesen 19 Porsche szalon partnere, s a jelenlegi 2005/2006-os üzleti évben legalább 4500 új járművet értékesítenek majd.
„A jelenlegi üzleti év első hat hónapjában az értékesítés volumene ismét jelentősen meghaladta a korábbi év hasonló időszakának eredményét, s az eddig beérkezett megrendelések száma is optimizmusra ad okot.” – számolt be Dr. Wiedekingnek dubai tartózkodása során az eddigi eredményekről a regionális értékesítésért felelős leányvállalat ügyvezető igazgatója, Deesch Papke.

Ezzel az eredménnyel Észak-Amerika, Németország, Nagy-Britannia és Olaszország után a közel-keleti régió a Porsche ötödik legnagyobb felvevőpiaca. A növekedés motorja a Porsche Cayenne, amelyből 2003-as bevezetésekor kereken 500 darab fogyott, ám a jelenlegi üzleti év végére előreláthatólag mintegy 3200 talál majd gazdára, s így az értékesítés eredménye meghatszorozódhat. Ugyancsak jó irányba haladnak a klasszikus sportautók értékesítési számai is: az 1999/2000-es üzleti évben a 911-es és a Boxster modellekből összesen 550-et szállítottak ki, ám az idei évben ez a szám meghaladja majd az 1200-at is. Mindezek mellett pedig 55 darabot szállítottak ki a nagyteljesítményű sportautóból, a Carrera GT-ből. Mindent összevetve a Porsche Közel-Kelet és Afrika értékesítési eredménye kilencszeresére nőtt alig hat év alatt.

Wiedeking egyhetes útja során tartott megbeszélései után kijelentette, hogy meggyőződése szerint a Porsche továbbra is részesedni fog az arab államok dinamikus gazdasági növekedéséből:
„A Közel-Kelet jelentős növekedési potenciállal és tartalékokkal rendelkező régió. Ha a geopolitikai helyzet továbbra is stabil marad, akkor a Porsche élni fog lehetőségeivel és elkötelezett értékesítési partnereivel szorosan együttműködve tovább terjeszkedik.”

A Porsche AG igazgatótanácsának elnöke bejelentette, hogy a jövőben is konzekvensen bővítik a jelenlegi értékesítési- és szervizhálózatot, illetve a Porsche új piacokon is megjelenik.