Az Erste Bank és a Postabank leányvállalatai tavaly 30797 darab eszközt (személy- és haszongépjármű, autóbusz, motorkerékpár, gép, berendezés) finanszíroztak, ezzel egyik vezető szerepet töltöttek be a hazai lízing és autóhitelezési piacon. A vállalatok hitelei között a svájci frank alapú hitelek örvendtek a legnagyobb népszerűségnek. Hasonlóan kedvező a helyzet a Postabank hitellevél állományám belül is, amelynek segítségével az összes kihelyezés 15 százalékát sikerült lebonyolítani.

Azt követően, hogy tavaly decemberben az osztrák Erste Bank AG tulajdonába kerül a Postabank részvényeinek 99, 997 százaléka, megkezdődött a két cég integrációjának folyamata. Az új cégcsoport vezérvállalalata a jelenlegi Postabank-Leasing Rt, amely személy- és kishaszonjárművek hitelezésére szakosodik. Két leányvállalata közül a jelenlegi Erste S Leasing Rt. a nagy-haszongépjárművek lízingjére specializálódok. A cégcsoport két Kft. formában működő tagja is egyesül, s operatív lízingtevékenységet lát majd el.

A cégcsoport célja, hogy a lízingvállalatok integrációját 2004 tavaszáig befejezzék. és három éven belül Magyarország legnagyobb lízingvállalat csoportját hozzák létre az autóhitelezés, a pénzügyi és az operatív lízing területén.
A stratégia alapeleme továbbra is a Postabank-Leasing Rt. jelenlegi, elsődlegesen a képviselői és ügynökhálózatra, valamint az autókereskedőkkel fennálló partneri kapcsolatra épülő hitelezés. A stratégia része az is, hogy a jelenleg csak képviseletek által kínált termékek hozzáférhetők legyenek az Erste Bank és a Postabank valamennyi fiókjában és kereskedelmi centrumában is.

A vállalat vezetői új termékek egész sorát vezetik be, amelyekhez nagy reményeket fűznek, félévkor megkezdődik a nagy-haszongépjárművek finanszírozása.