Az eddigi importőr, a szintén japán Sumitomo Corporation tulajdonában lévő, 1995-ben alakult Summit Motors Hungary Rt. (SMH) azonban az elmúlt években létrehozott portfóliójával továbbra is az autókereskedelem egyik szereplője marad. A magyarországi Summit cégcsoporthoz tartozik a Summit Pénzügyi Rt., a Summit Biztosításközvetítő Kft., valamint az autókereskedelmi szoftverfejlesztést végző Summit X-forms Kft. Mindezek mellett folytatja működését a Summit Autó Rt. is, amely a cég két nagy márkakereskedés- és szervizkomplexumát igazgatja.

A Ferencvárosban lévőt követően tavaly júliusban nyílt meg a Summit háromezer négyzetméteres budaörsi épületegyüttese. A csaknem egymilliárd forintból megvalósult beruházáshoz az anyagi hátteret az anyacég, a Sumitomo Corporation biztosította. A 35 alkalmazottal indult objektum a Pest Megyei Munkaügyi Hivataltól 28 millió forint munkahelyteremtő támogatást kapott.

Az elmúlt két évben egyaránt mintegy 4200 Nissan személyautó kelt el Magyarországon, míg a 2003-as 488-cal szemben 667 haszonjárművet adott el tavaly a Summit. Rekordszintű, 3,81 milliárd eurós nettó eredményt ért el a Nissan Motor Co. Ltd. a március 31-én zárt üzleti évben – jelentette be a cég, ez 10,8 százalékkal haladja meg a bázisadatokat. A cég világszerte 3,388 millió járművet adott el.