Courcelles egy kis falu, amelyen azonban egy nagy forgalmú főútvonal vezet keresztül. Az egyik kanyarban lakik Guy Reibel, akinek 2001-ben és 2011-ben is ledöntötte kerítését egy autó. Szerinte az autósok gyorshajtása okozza a balesetet, ezért azt követeli az illetékes hatóságoktól, hogy azok telepítsenek radart a faluba.

Jelenleg a település elején és végén is van olyan jelzőlámpa, amely gyorshajtás (50 km/órás tempó meghaladása) esetén pirosra vált, és csak egy kis szünet után engedi tovább a forgalmat, de a zeneszerző szerint ezeket nem veszik figyelembe a közlekedők. Némileg ellentmond állításának, hogy a faluban 2011-ben mindössze egy közlekedési baleset volt, az az eset, amikor kidöntötték a kerítését – 2001 után másodjára. A hatóságok nem látnak okot arra, hogy sebességmérőt telepítsenek a faluba, még úgy se, hogy Reibel úr hajlandó lenne húszezer euróval beszállni a költségekbe. Egy telepített sebességmérő nagyjából hetvenezer euróba kerül. A két összeg közötti különbségből még jó pár évtizeden keresztül ki lehet fizetni a kerítés helyreállításának költségét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!