A fejlesztők fokozott figyelmet szenteltek a könnyű kezelhetőségnek, aminek alappillére a nagyméretű, 4,3 colos érintőképernyő. Az intelligens képernyő-kihasználásnak köszönhetően lehetővé vált, hogy egyszerre legyen látható a teljes térkép és az adott útvonal bizonyos részei. Amennyiben beállítjuk ezt a funkciót – gombnyomással ki is kapcsolható –, akkor a monitor jobb oldalán megjelenik egy információs oszlop, ahol a hátralévő menetidőt és távolságot, vagy éppen a várható érkezési időt olvashatjuk. A GPS-alapú sebességmérő ikont sem érdemes elrejteni, mivel ennek értéke jóval pontosabb, mint autónké. Az érintőképernyőnek és a nagy felbontású menürendszernek köszönhetően stílusceruza nélkül, ujjaink segítségével is tökéletesen váltogathatunk a különböző funkciók között.

Mi még?

A Mio C520-as kihangosítóként is funkcionál. A kéz nélküli telefonálás a Bluetooth-port révén válik lehetővé, egy rövid „szinkronizálást” követően pedig kihangosítóként is tökéletesen üzemel az alapvetően navigálásra kitalált készülék. Ha már átrágtuk magunkat az újdonságokon, beállítottuk a kívánt útvonal-paramétereket, bátran nekivághatunk az ismeretlennek, ugyanis a térképszoftverben nehéz lenne hibát találni. Ez nem is csoda, hiszen az iGO-alapokon nyugvó digitális térképbázis talán a piacon lévő legrészletesebb – legalábbis ami hazánk lefedettségét illeti –, és a navigátorra további 10 kelet-európai ország (PL, CZ, SK, RO, HR, SRB, BIH, BG, UKR, GR) adatait is feltelepítették. Természetesen külön pénzért kapható MioMap-kártyák segítségével akár egész Európa térképe is elérhető.

Másodkézből

Az iGO „másolat” tehát nagyon részletes, de a MioMap név alatt futó térképnek megvan a hátulütője is, ugyanis a frissítéseket csak néhány hónappal később teszi hozzáférhetővé a szoftvert fejlesztő anyacég. Az ebből adódó esetleges kellemetlenségek minimálisak, de nem lehet kizárni, hogy olyan útszakaszra tévedünk, ahol átadtak egy körforgalmat, vagy épp felavattak egy újabb hidat, amit a C520-as fehér foltként kezel. Ilyen esetben amint „ismerős aszfaltra” érünk, azonnal újratervez a gép, s haladhatunk is tovább a kijelölt irányban. A 20 csatornás GPS-vevő igen érzékeny, minél több műhold jelét fogja a készülék, annál biztosabb a pontos célba érkezés – rossz vétel esetén előfordulhat 5-20 méteres „csúszás”. Mind Budapesten, mind vidéken derekasan helytállt a navigátor, s házszámpontos címre vitt minket a Mio kompakt C520-as készüléke, melyet a nagy üzletláncokban akciós áron már 80 ezer forintért megvásárolható.