Általában nem szoktak olyan nagy felhajtást kelteni egy újabb, egészen pontosan a sorban második (az első a MOL Kőbányai úti töltőállomásán található) nyilvános CNG-töltőállomás megnyitójának, mint amit pénteken csináltak, de hát ez a Főgáz első ilyen létesítménye, és nem szabad elfelejteni azt a tényt sem, hogy a választások előtti utolsó munkanapon tartották az eseményt.

Az AGIP Budaörsi út 126. szám alatti töltőállomásnak csak az egyik felét zárták le a sajtótájékoztató alkalmából, így a beszédek alatt a taxisok nyugodtan takarították autóikat az önkiszolgáló mosóban, és néhány autós is csak kisebb csodálkozás után gurult át a shop autópálya felőli oldalára tankolni. A Főgáz és az AGIP együttműködése szigorúan üzleti alapon történik, azaz ha nyereségesnek bizonyul a vállalkozás, a közeljövőben több ilyen töltőállomás is nyílik majd.

Elég gyorsan hozták tető alá a CNG kutat, például még a magyar nyelvű figyelmeztető felirat kiragasztására se maradt elég idő. A rend kedvéért muszáj megjegyezni, hogy a leleplezés idején még nem a végleges dekorációt viselte az oszlop, egyfelől a figyelemfelkeltés miatt, és záros határidőn belül változik a jogszabályi környezet is. Arról van szó, hogy jelenleg csak a töltőállomás alkalmazottja kezelheti a CNG-kutat, de már átfogalmazták a jogszabályt, ami már lehetővé teszi az önkiszolgálást, ennek megfelelően eltűnik majd a „Nem önkiszolgáló!” felirat is. Addig is rögtön a megnyitón demonstrálták, milyen is az önkiszolgáló – tehát jelenleg még törvényellenes – tankolás.

Persze a nagy sietségnek köze lehetett a választásokhoz is, hiszen a politikusok megköszönték a hivataloknak, hogy gyorsan lefolytatták az engedélyeztetési eljárást. Aztán jött a szalag átvágása, és az újabb kínos baki: a négy fontos embernek csak három olló jutott. Miután a két politikus villámgyorsan megragadt a sajátját, az üzleti élet képviselői kedélyesen mosolyogva osztoztak a maradékon. Ezt követően különösebb formaságok nélkül megkezdte működését a töltőállomás, a földgázzal járó taxisok már előre gyülekeztek a helyszínen, hogy 345 Ft/kg-os áron tankoljanak. De a közületek is érdeklődnek az üzemanyag iránt, a Posta egy CNG-s VW Caddy-vel képviselte magát, és elmondták azt is, hogy a BKV nemrég 37 darab CNG-s Van Hool autóbuszt vásárolt. Üzleti vállalkozásoknak is van miből választani, az Iveco is elhozta a földgázas Daily egy példányát megmutatni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!