Az MGE adatai szerint, az Iveco 2008-ban több mint 23 százalékos részesedést ért el a teljes piac összértékesítéséből. A vállalat hazai hálózatának teljes árbevétele – mely a gépjármű- és alkatrész-értékesítések valamint a szerviz és egyéb szolgáltatásokból tevődik össze – tavaly megközelítette a 25 milliárd forintot. A 2009-es év során a vállalat folyamatos szakmai párbeszédet tervez az érdekvédelmi szervezetekkel, valamint közvetlenül vásárolóival, annak érdekében, hogy ügyfelei sikeresen alkalmazkodni tudjanak a piaci változásokhoz.

Az MGE statisztikái alapján az Iveco 2008-ban összesen 1680 darab tehergépjárművet adott el. A 2007-es esztendőben ugyan 3 százalékkal több járművet értékesített a vállalat mint 2008-ban, piacvezető pozícióját azonban ezzel együtt is sikerült megőriznie a 3,5 tonna feletti tehergépjárművek területén.

Könnyűkategóriás haszongépjárművek

A könnyűkategóriás szegmensben, azaz a 3,5-6 tonna közötti összgördülő tömegű gépjárművek területén a hazai képviselet közel 45 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak, hasonlóan a 2007-es esztendőben elért eredményekhez. 2008-ban – ebben a kategóriában – összesen 820 darab Iveco Daily modell talált gazdára Magyarországon.

Középkategóriás teherautók területe

A 6,1-15 tonna közötti összgördülő tömegű, középkategóriás teherautók területén, az Iveco szintén közel 45 százalékosra növelte piaci részesedését, mellyel továbbra is őrzi abszolút piacvezető helyzetét a szegmensben.

Nehézkategóriás járművek szegmense

A 15 tonna feletti, nehézkategóriás járművek területén pedig közel 14 százalékkal növelte eladásait 2008-ban a vállalat, miközben a szegmens teljes értékesítése mindössze 3 százalékkal növekedett. Az említett időszakban 477 darab Stralis és Trakker tehergépjárművet adtak el itthon, szemben az előző esztendőben értékesített 420 darab járművel.