„Nagyon sajnálom, hogy nem vehettem részt a versenyen. Minden vágyam, hogy jövőre ott legyek a Dakaron. Persze addig még sok kihívás vár rám”- mesélte a színész.

A művész csupán annyit árult el, hogy elméleti és gyakorlati oktatásban is részesül, a szakmai vezető, Szalay Balázs irányításával. Németh Ottó, a Gillette Team csapatkapitánya megerősítette információnkat, miszerint Kamarás hónapok óta keményen edz, heti több órában vesz rész a gyakorlatokon.

„Iván valóban komolyan veszi feladatát, éppen ezért a mai stábértekezleten hivatalos bejelentést tettem” -kezdte Németh. „Kamarás mostanáig a Gillette Team egyszerű tagja volt. A mai naptól immáron a versenyzőnk, pilótánk.”

Kamarás a bejelentést követően alig tudott szóhoz jutni, meghatottan köszönte meg a nem mindennapi lehetőséget.
„Tényleg kemény hónapok állnak mögöttem. Komolyan vettem a feladatot, szívvel-lélekkel edzetem, készültem. Ottó bejelentése nagyon sokat jelent számomra, mindent megteszek, hogy méltó tagja legyek a férfiasan tökéletes csapatnak”.

A bejelentések sora azonban nem ért véget, Szalay Balázs is tartogatott egy kis meglepést Iván számára.
„Egy raliversenyző legfőbb álma, hogy egyszer a volán mögé ülhessen. Számomra is meghatározó pillanat volt, amikor először terepen vezethettem. Iván maximálisan készen áll a feladtra, így hivatalosan bejelentem, hogy májusban sofőrként debütál egy rangos magyar versenyen”.

„Nem tudom, mit tartogat még a mai nap, de ha ez így megy tovább infarktust kapok- mondta boldogan a színész. „Nem tagadom, hogy nagyon vártam már ezt a pillanatot, de egyetlen szóval nem sürgettem Ottót vagy Balázst. Bíztam abban, hogy nemsokára volán mögé ülhetek, de az remélni sem mertem, hogy ez néhány hét múlva bekövetkezik! Nagyon boldog vagyok és őszintén köszönöm a lehetőséget. Mostmár csak azt szeretném tudni, hogy ki lesz a navigátorom” – tette hozzá Kamarás.

Ez egyelőre azonban titok marad, a csapatkapitány csak annyit árult el sejtelmesen, hogy nem lesz minndennapi  a szereposztás.