A Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum közlekedésbiztonsági kampányának új arca az ország egyik legjobb raliversenyzője, Herczig Norbert, aki szeptember 23-án Gödöllőn, és 28-án Győrben előadásokat is tart a biztonságos közlekedésről. 2011. május 11-e volt a kezdőnapja annak a nemzetközi közlekedésbiztonsági kampánynak, melyet az ENSZ és a WHO hirdetett a világ közútjainak biztonságosabbá tétele érdekében. Az eredetileg „Decade of Action for Road Safety 2011-2020” néven futó figyelemfelkeltő eseménysorozat a közúti közlekedési balesetben elhunytak és sérültek számának csökkentését tűzte ki célul. Mivel a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum már 1998 óta a dolgozik a hazai közlekedésbiztonság javításán, magától értetődő volt csatlakozásuk a kezdeményezéshez.

„Filozófiánk szerint a következő évtized közlekedésbiztonságának javítása érdekében azokat kell a lehető legjobban kitanítani a vezetés fortélyaira, akik meghatározzák az elkövetkező tíz év közlekedését: a fiatalokat. Ezért tanulóvezetőket és friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalokat hívtunk meg egy vezetéstechnikai tréningre, ezzel továbbfejlesztve vezetési tudásukat” – elevenítette fel a nyitóeseményt Barabás Judit, a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft értékesítési vezetője. Mivel a rendezvény nagy sikert aratott, a tanpálya vezetősége úgy döntött, szeptember 23-án a gödöllői egyetemen és 28-án Győrben folytatják sorozatukat. „Gödöllőn aktív részt vállal az előadásokban és a bemutatókon a rendőrség és a tűzoltóság is, és bízunk abban, hogy Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szóban bemutatná a mogyoródi pálya működését, jövőbeni terveit. Ezen kívül gyakorlati bemutatókat szervezünk képzett instruktorok segítségével, de lehetőség lesz kipróbálni a biztonsági öv szimulátort illetve a részegséget szimuláló szemüveget” – árulta el Barabás Judit.

Az eseménysorozatnak az ország egyik legjobb raliversenyzője, 2009 abszolút magyar bajnoka, Herczig Norbert (Skoda Rally Team Hungary) lesz a kampányarca. „Pontosan tudom, hogy a jó vezetéstechnika elsajátítása hosszú évek fáradságos munkájának eredménye. Elengedhetetlennek tartom, hogy aki az utakon közlekedik, az időközönként látogasson el a Hungaroringen található vezetéstechnikai tanpályára és ott tesztelje, fejlessze tudását” – fogalmazott Herczig Norbert, akitől a gyakorlatban is tanulhat az a tíz-tíz szerencsés, aki ingyen vehet részt a Hungaroringen rendezendő vezetéstechnikai napon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!