Néhány halász kint van a vizen: ők tudják, ilyenkor érdemes tintahalra vadászni. Helyi lakosok tűnnek fel az utcákon itt-ott, intézve hétköznapi ügyeiket, gyerekek jönnek-mennek iskolatáskával a hátukon a falvak köves kis utcáin. Ez valami egészen más: Horvátország ősszel.

 

Ezt a hangulatot azoknak ajánljuk, akik szeretnek elvonulni a világ zaja elől egy hosszabb hétvégére, és barátaikkal vagy kedvesükkel igényes hotelekben, romantikus villákban, segítőkész személyzettel körbevéve szeretik kényeztetni magukat a napi kirándulások után.



Szeptemberben és októberben gyakran kellemes csalódást okoz a tenger is: a víz és a levegő hőmérséklete napközben szinte kiegyenlítődik, ami páratlanul élvezetessé teszi a fürdőzést.

 


De az adriai őszi hétvégék igazi kellékei az olívaolaj, báránysült, sajtok, halételek, ötfogásos “slow food”, és persze finom borok! Isztria minden falvában találunk egy-egy tipikus “konobát”, ahol vétek nem megkóstolni a helyi sonkaspecialitást, a prsutot, amihez egy pohárka helyi bor is dukál.


A mesés Kvarner-öbölben pedig, uraknak és hölgyeknek egyaránt, gyönyörű 4-5 csillagos hotelek ajánlanak pihentető és felfrissítő wellness-programokat. A vendégeknek itt csupán annyi a dolguk, hogy átengedjék magukat a kedves személyzetnek, akik mindent megtesznek, hogy az idelátogatók úgy érezzék: újjászülettek.

Autóval néhány óra alatt ott lehet! Kukkantson bele az adriatica.net őszi hétvégi ajánlataiba itt!