Mindig is fontosnak tartotta a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum vezetősége, hogy a jövő értelmiségét képző felsőfokú tanintézetekkel jó kapcsolatot építsen ki. Ennek köszönhetően a tanpálya kampányarcának felkért magyar bajnok raliversenyző, Herczig Norbert vezetésével Gödöllőn és Győrben tartottak előadásokat a biztonságos közlekedésről, míg a BME építőmérnöki karának hallgatói kint is jártak a mogyoródi pályán.

Nagy érdeklődés mellett zajlott le a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum egyetemeket és főiskolákat érintő országjáró kampánya Gödöllőn, a Kutatók éjszakája rendezvény keretein belül és Győrben. A tanpálya szakemberei és a biztonságos közlekedésért kampány arca, Herczig Norbert mindkét helyszínen – a gödöllői Szent István, illetve a győri Széchenyi István Egyetemen – előadást tartott többek között a biztonsági öv használatának fontosságáról.

„A versenyek alkalmával nem egy esetben kerültem már én is veszélybe, és bizony a bekötött biztonsági öv engem is megmentett már jónéhány meleg szituációban. Éppen ezért egy életre megtanultam, hogy a saját és a velem utazók biztonsága érdekében mindig bekapcsoljuk, ha autóban utazunk. Hasonlóan fontos, hogy a gépkocsi abroncsait is ellenőriztessük, hiszen a kopott gumik már sok ember életét követelték az utakon” – fogalmazott előadása során hazánk egyik legjobb raliversenyzője, aki 2009-ben megnyerte az abszolút magyar bajnoki címet.

„Külön öröm számunkra, hogy a gödöllői Szent István Egyetem dékánja a rendezvényt látva hosszútávú együttműködésre tett javaslatot a tanintézet és a Hungaroring, valamint a Vezetéstechnikai Centrum között. Ennek már csak azért is megvan a létjogosultsága, mert a fiatalok által kitöltött közlekedési teszteknek még a 25 százaléka sem lett hibátlan, ami igencsak elgondolkodtató” – árulta el Barabás Judit, a tanpálya értékesítési vezetője. Még tavasszal elkezdődött az együttműködés a Hungaroring Sport Zrt. és a Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnöki karának magasépítési tanszéke között, hogy a hallgatók ötletekkel segítik a mogyoródi pálya építészeti arculatának egységesítését. Az egyetemisták nagy kedvvel láttak munkához, és az ötletbörzét mostantól fogva a több hónapot felölelő alkotói munka váltja fel.

„Az elkészült munkákat a tanszékkel közösen értékeljük, és kiválasztjuk belőlük azt, amely később megvalósításra kerülhet. Az a célunk, hogy a pálya egységes arculatát kialakítsuk, ennek alapján fejlesszük, modernizáljuk a Hungaroringet. Mindenképpen arra törekszünk majd, hogy az elfogadott koncepciót meg is tudjuk pár éven belül valósítani” – jelentette ki Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki egyben a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!