Nem volt egyszerű mutatvány annak a Volvo P1800-as kupénak a felújítása, amelyet Az Angyal című filmsorozatban használt Sir Roger Moore. Az 1962-es évjáratú gépkocsit 22 évvel ezelőtt fedezte fel Kevin Price, meglehetősen rossz állapotban, majd 16 évvel ezelőtt megvásárolta, és azóta dolgozott rajta.

A szabad ég alatt tárolt, rossz állapotú karosszéria csak az egyik problémát jelentette, a motor darabokban, a hátsó ülés helyén volt megtalálható. Az 1962-69 között forgatott filmsorozatban ST1 rendszámot viselt az autó, és az évek alatt ugyan még további négy autót szállított a Volvo a forgatáshoz, az itt látható példány – a valóságban 71 DXC rendszámmal volt-van forgalomban – volt az első.

A most 57 éves Price úr a Volvo Enthusiasts Club alapítója, és e minőségében kereste meg őt egy Észak-Walesben élő úriember, hogy felajánlja neki az Angyal autóját. Ezt követően egészen 1997-ig tartó alkudozás következett, mire sikerült elhozni az autót. Ez után már csak röpke 16 évbe került, mire elkészült az autó. A brit Jensen Motors által gyártott karosszérián különösen sokat kellett dolgozni, de a felfüggesztés és erőátvitel összes darabját is fel kellett újítani, nem is beszélve a motor összeszereléséről, amely során alkalmassá tették az ólommentes benzinnel való üzemelésre, és persze az utasteret is újjávarázsolták.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!