A Lotus 1957-ben dobta piacra a Seven típusát, amelyet 1172 köbcentis, 41 lóerős Ford motorral szereltek. A hatvanas években a Caterham volt a legsikeresebb forgalmazója a típusnak, így amikor a Lotus leállt annak gyártásával, átvették annak gyártását 1973-ban.

Caterham

Jövőre lesz a hatvanadik évfordulója a típus megszületésének, de már most, a Goodwood Revival rendezvényen megmutatták a születésnapos változatot, a Seven Sprint nevű modellt. Ennél egy olyan változat megjelenését használják, amelyet még a Lotus akart 1966-ban piacra dobni, de meggondolta magát; még a hat színből álló paletta is megegyezik azzal, amit anno kiválasztottak.

Hosszú első sárvédők, krém színű felnik, korabeli márkajelzések teszik régimódivá a megjelenést, és a hátsó lámpák is eltérnek attól, amelyeket manapság a Caterham alkalmaz. Vörös a műszerfal és a kárpit, régies a műszerek grafikája, fából készül a kormánykerék. Mivel a retró-megjelenés megköveteli a keskeny kerekeket, a Caterham az alapmodellből készíti a Seven Sprint 60 darabra limitált szériát, tehát a Suzuki 0,66 literes, 80 lóerős turbómotorja van a hosszú orrban, ami 6,9 másodperces 0-100 km/h gyorsulást tesz lehetővé. A születésnapi autó ára 27 995 font.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!