Ez azt is jelenti, hogy az év első öt hónapjában elért növekedés meghaladja a 40 százalékot 2003 azonos időszakához képest. A májusi eladásokban a legjelentősebb szerepet a Ford Fiesta, a Mondeo, illetve a Transit közepes haszongépjármű játszotta.

A Fiestából több mint kétszer annnyit, összesen 429 darabot sikerült eladni, mint tavaly májusban. A Mondeo esetében 7 százalékkal, míg a Transitok közül 67 százalékkal sikerült többet forgalomba helyezni a tavalyi eredményekhez képest.

Az év első öt hónapját figyelembe véve az egyik legkeresettebb Ford modell a Fiesta, amelyből idén a tavaly év hasonló időszakához képest több mint kétszer annyi, 1859 darab kelt el. A Mondeoból 12 százalékkal több, 688 darab, ami azt is jelenti, hogy első helyre került kategóriáján belül.

Az értékesítésének hatodik évében járó Focus továbbra is növekvő tendenciát mutat föl, idén eddig a tavalyinál 5 százalékkal több, 2076 darab kelt el belőle. A Transit közepes haszongépjármű eladásai közel 19 százalékkal emelkedtek, s idén május végéig 850 új Transit került a vásárlókhoz. Összességében 41,12 százalékkal több, összesen 6767 darab új Ford gépjárművet regisztráltak 2004 januárja és májusa között Magyarországon.